Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otvoreno progovorio

Poznati hrvatski vaterpolist ima autoimunu bolest: "Dobio sam najgori oblik bolesti"

Ivan Buljubašić bio je svjetski prvak s hrvatskim vaterpolistima 2018. godine.

Ivan Buljubašić (Foto: Srdjan Vrancic/Cropix)

Ivan Buljubašić, bivši kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije, otvoreno je progovorio o autoimunoj bolesti koja ga je pogodila. Radi se o alopeciji, bolesti koja uzrokuje opadanje kose s glave ili opadanje dlaka s drugih dijelova tijela.

Budući da posljednjih dana kruže svakojake priče, hrvatski vaterpolist odlučio je stati na kraj tome i objavio poduže objašnjenje na Faceboooku:

"Evo da i to obavimo jer sad već čujem svakakve priče. Od toga da sam teško bolestan, da umirem, pa do toga da sam sasvim poludio i zbog toga obrijao bradu i kosu.

Ništa od navedenog nije istina. Nikad u životu nisam bio sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji nego što sam sada. Fizički se osjećam odlično, a u obitelji i braku samo cvjeta cvijeće. Ipak, da sve ne bi bilo baš tako ružičasto, netko odozgo upleo je svoje prstiće i dobio sam alopeciju.

Erling Haaland Leipzig se sprdao na Haalandov račun i zažalio: Pogledajte objavu koja im se obila o glavu divider

Za one koji ne znaju, to je autoimuna bolest koja napada folikul dlake. Ja sam ovaj put dobio na lotu i izvukao najgori mogući oblik alopecije, tzv. alopeciju universalis.

Kod mene se opadanje dlake nije zaustavilo samo na bradi ili kosi, već se nastavilo širiti po cijelom tijelu. Uskoro ću najvjerojatnije ostati i bez obrva i trepavica. Ovim putem vas upozoravam da se ne preplašite kad me vidite. Uzroci alopecije mogu biti razni, nedovoljno je istražena, a lijek još nije pronađen i tu još uvijek ima puno presipanja iz šupljeg u prazno.

Alopecija nije zarazna! Možete se i dalje družiti sa mnom. Dakle, osim što izgledam bolesno, uvjeravam vas da je sve odlično i da sam i dalje onaj "normalni" Buljo.

Ivica Tucak Hrvatski vaterpolisti nakon poraza od Mađarske ostali bez Super Finala divider

Nemam nikakvih problema sa svojim trenutačnim stanjem, šale su uvijek dobrodošle i obećavam da Marina neće nikoga šamarati kao Will Smith Chrisa Rocka kad mu je on spomenuo ženinu alopeciju na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara.

Iskreno, najviše sam se brinuo kako će Noa reagirati na cijelu ovu naglu promjenu, ali ona nam je svima još jednom dokazala da je malo čudo od djeteta i kao što se na crtežu može vidjeti, tata je i dalje tata, bez obzira na izgled. Toliko od mene. Budite mi pozdravljeni i samo pozitivno i veselo", prenosi Makarska danas.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider