Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potrčali mu u zagrljaj

Pozadina herojskog povratka: Trener Seville na odmoru igračima rekao da je bolestan

Jedna od najljepših utakmica ove sezone u Ligi prvaka odigrana je u Sevilli.

Eduardo Berizzo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da nam je netko sinoć rekao da nešto s utakmice Seville i Liverpoola može u sjenu baciti čudesan povratak domaćina, ne bismo mu povjerovali. No doista se dogodilo nešto puno važnije od samog rezultata.

Podsjetimo, Liverpool je nakon prvih 45 minuta u Sevilli imao vodstvo 3:0 i praktički osigurano prvo mjesto u skupini kolo prije kraja. No onda im se dogodio ''Liverpool'', onaj legendarni istanbulski koji je stigao istu prednost Milana u Ligi prvaka i na kraju slavio nakon 11-eraca.

Ben Yedder je u 51. minuti smanjio na 1:3 nakon ubačaja Evera Banege, a potom i realizirao kazneni udarac u 61. minuti. Ludilo na Sanchez Pizjuanu nastalo je u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je Guido Pizarro zabio za 3:3, nakon čega su igrači potrčali u zagrljaj svom treneru.

No nakon utakmice domaći su mediji, koje prenosi cijela Španjolska, otkrili jednu tužnu vijest. Trener Seville Eduardo Berizzo svojim je igračima potonulim nakon tri gola zaostatka otkrio kako boluje od raka prostate. Oni su očito nakon toga bili motivirani da odigraju ovu utakmicu do kraja herojski, što se i dogodilo.

Nakon utakmice veznjak Ever Banega je izjavio novinarima:

"Morali smo izaći van (nakon prvog poluvremena i zaostatka od 0-3) s drugačijim stajalištem, zbog navijača koji su nas uvijek podržavali i naravno zbog trenera koji je preokrenuo situaciju."

"On je najveći navijač kojeg imamo. Izveo nas je na pravi put i bit ćemo uz njega cijelim tim putem", dodao je Banega prije nego je Berizzova dijagnoza postala javna.

Argentinski trener već će danas biti podvrgnut terapijama i zasad prestaje voditi Sevillu dok mu se stanje ne popravi. Mediji u Andaluziji javljaju i kako će 48-godišnji Berizzo ubrzo biti podvrgnut operativnom zahvatu. Želimo mu sva tri boda u utakmici s opakom bolešću.

Sinoć se klub službeno nije htio očitovati, no jutros je objavio priopćenje.

"Sevillin liječnički tim je utvrdio da trener Eduardo Berizzo ima rak prostate. Daljnji testovi će utjecati na odluku o nastavku liječenja. Sevilla mu želi pružiti maksimalnu potporu u ovim trenucima i želimo mu brz oporavka", piše na stranicama kluba.

Argentinac je preuzeo Sevillu na ljeto nakon što je proveo tri sezone u Celta Vigo, za koju je igrao u razdoblju od 2001. do 2005.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider