Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
upiru prstom u bandića i hdz

Povučena točka o preoblikovanju Dinama: "Političari nemaju hrabrosti glasati o toj situaciji"

"Sad ne možemo o tome raspravljati ni odlučiti i sve se zapravo opet vraća na početak za novu sjednicu za mjesec dana, a tad će možda biti kasno.''

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ispred skupštine skandiranje, u skupštini - tresla se brda, rodilo se ništa. Povučena je točka dnevnog reda, odnosno zaključak koji se protivi preoblikovanju Dinama, dok se u klubu ne provedu izbori. U tu točku je prethodno izglasan i amandman o stadionu.

Točka je povučena nakon glasanja amandmana koji je s 22 glasa za i 20 protiv ušao u Zaključak, a govori da se Skupština protivi davanju suglasnosti GNK Dinamo za korištenje Gradskog stadiona Maksimir za potrebe preoblikovanja, stoji u priopćenju udruge Dinamo, to smo mi.

U brojnim pauzama na sjednici očito je skuhan ovaj status quo.

''Očito pod pritiskom Milana Bandića i HDZ-a povukli su ovo, sad ne možemo o tome raspravljati ni odlučiti i sve se zapravo opet vraća na početak za novu sjednicu za mjesec dana, a tad će možda biti kasno'', rekao je Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!).

Kolega je rekao da ste popustili pritiscima Milana Bandića?

''Onda bi to napravili prije, ne sada. Potpuno smo izbjegavali stranačku igru u ovome jer smo htjeli da bude jednoglasno. Sad kad je jasno iz političkih razloga da neće biti jednoglasno povukli smo točku, nismo je maknuli sa dnevnog reda'', rekao je Krešimir Kartelo (Neovisni za Hrvatsku).

I dok Tomašević tvrdi da su ovom odlukom okrenuli navijačima leđa, iz Udruge Dinamo, to smo mi upiru prstom u Stranku Milana Bandića i HDZ koji su bili suzdržani za ovaj prijedlog. Prevedeno, prema njima - protiv njega su.

''Političari trenutačno nemaju hrabrosti glasati o toj situaciji. Nakon presude u Osijeku svi će odjednom biti pametniji, hajdemo reći onda će svi glasati i biti dio toga. I onda će reći da su svi jednoglasno dio toga, što naravno nije istina'', rekao je Juraj Čošić (Dinamo, to smo mi).

Podsjetimo, objava presude Zdravku Mamiću i ostalima bit će sljedećeg tjedna, u srijedu šestog lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider