Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Seli u Borussiju?

Zbog mononukleoze i korone upisao je samo dva nastupa za Hrvatsku, a sada je na korak od transfera karijere

Povremeni hrvatski reprezentativac mogao bi uskoro potpisati za Borussiju iz Dortmunda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povremeni hrvatski reprezentativac Marin Pongračić je na korak od potpisa za Borussiju Dortmund, prenosi njemački Sky Sports.

Čelnici Borussije žele dovesti 23-godišnjeg hrvatskog braniča na posudbu iz Wolfsburga kako bi pokrili poziciju desnog beka i središnjeg braniča.

Prije nekoliko dana odustali su od Dioga Dalota kojeg su htjeli dovesti iz Manchester Uniteda, ali to je propalo jer engleska momčad nema zamjenu za Porugalca.

Zbog toga su se okrenuli provjerenoj opciji iz Bundeslige. Trener Marco Rose otprije zna Pongračića, skupa su radili u RB Salzburgu, tako da zna što može očekivati od njega. 

No, još uvijek nije poznato radi li se samo o jednogodišnjoj posudbi ili pak posudbi s opcijom otkupa. Klubovi to tek trebaju dogovoriti.

gol expired Nikola Vlašić na korak od West Hama: Rusi tvrde da su u pitanju sati divider

Inače, Pongračić je za hrvatsku nogometnu reprezentaciju upisao dva nastupa. Debitirao je u prijateljskom dvoboju protiv Turske, a igrao je još i protiv Švedske u Ligi nacija.

Povremeni hrvatski reprezentativac do sada je imao dosta problema sa zdravljem. Pongračić je prvo zaradio mononukleozu zbog koje je s terena izbivao tri mjeseca, a onda zaradio i koronu zbog koje je propustio susret protiv Portugala na Poljudu u sklopu Lige nacija.

U ožujke ove godine zaradio je ozljedu mišića potkoljenice, tako da izbornik Zlatko Dalić nije zvao za tri susreta u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider