Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KREĆE SANACIJA

Potvrđena bakterija na poljudskom travnjaku, Hajduk na neko vrijeme postaje beskućnik

Poljudski travnjak u posljednje je vrijeme uzrokovao neočekivane probleme za igrače, ali vjeruje se da je zaslužan i za neke ozljede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svatko tko je gledao posljednje utakmice Hajduka na Poljudu nije mogao ne primijetiti kako se lopta na travnjaku splitskog stadiona ne ponaša onako kako bi se na prvoligaškim susretima očekivalo.

Ukratko, travnjak nije dozvoljavao normalnu kontrolu lopte, ali niti njen put po istoj. Koliko je teško bilo gledati utakmice, još teže je iste bilo igrati pa su se mnogi pitali što se to na Poljudu događa.

Bakterija potvrđena, sanacija započinje

Budući da je novi teren postavljen prije samo godinu dana, a Ultra festival, za kojeg se vjerovalo da je uništio prošli, je premješten na Park mladeži, ovo je sve iznenadilo. I onda se pojavila informacija kako bi se moglo raditi o bakteriji koja se odlučila nastaniti unutar poljudske ljepotice.

To se sad i potvrdilo. Slobodna Dalmacija donosi informaciju kako je pregledom i analizom uzoraka u specijaliziranom laboratoriju iz Njemačke potvrđeno da se radi o agresivnoj i brzoširećoj bolesti GLS (čijem razvoju pogoduju visoke noćne temperature i velika vlažnost).

Odlučeno je kako se sad kreće u sanaciju terena, nažalost nakon što je možda upravo on donio tri ozljede, one Lukasa Grgića, Jana Mlakara i Nikole Kalinića.

Do iduće utakmice trebalo bi biti gotovo

Sanacija bi trebala trajati do 8. listopada, što bi značilo da bi sve trebalo biti gotovo do tog datuma, koji je ujedno termin Hajdukovog domaćeg susreta protiv Varaždina. Ipak, ukoliko dođe do nekih komplikacija, postoji i mogućnost zamjene domaćinstva s Varaždinom. Tada bi idući susret na Poljudu bio derbi protiv Dinama, čiji je datum 21. listopada.

Hajduk do tada postaje beskućnik, barem po pitanju treninga. No, već su dogovorene neke lokacije u okolici, gdje bi hrvatski viceprvak trebao odrađivati treninge za vrijeme pauze koja je danas službeno započela. To će svakako biti svojevrsna atrakcija za lokalce koji će dobiti priliku pozdraviti momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider