Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Incidenti na sve strane

Pogledajte potpuni kaos na velikom derbiju: Žestoka tučnjava na travnjaku i tribinama

Galatasaray i Fenerbahce remizirali su 2:2 u derbiju 11. kola turskog prvenstva, a utakmicu su ubilježili incidenti na kraju utakmice...

Kaos na derbiju Galatasaraya i Fenerbahcea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veliki istanbulski derbi između Galatasaraya i Fenerbahcea u 11. kolu turskog prvenstva završio je neodlučeno 2:2. Kao i obično, u derbija ljutih gradskih rivala bilo je jako vatreno, ovaj put s obiljem incidentnih situacija.

U završnici derbija nastao je potpuni kaos na travnjaku i tribinama Turk Telekom Arene. Isključena su čak tri igrača.

Galatasaray je poveo 2:0 golovima Ryana Donka i Martina Linnesa u 31. i 49. minuti, no Fenerbahce je prvo smanjio na 2:1 preko Mathieua Valbuene u 66. minuti iz jedanaesterca, a potom i poravnao šest minuta kasnije sjajnim golom Jailsona.


Brazilac je burno proslavio gol gestikulirajući prema tribinama što su navijači i igrači Galatasaraya shvatili kao provokaciju. Na kraju utakmice nastao je pravi kaos.

Pobješnjeli igrači Galatasaraya krenuli su u jurnjavu za Brazilcem koji je sprintao prema svlačionici. Nastala je velika gužva u kojoj su sudjelovali praktički svi igrači obje momčadi. Bilo je tu svega, udaranja, povlačenja, naguravanja, hrvačkih zahvata, hvatanja za vrat…

Sudac je naposljetku isključio Jailsona te dva igrača domaće momčadi, Roberta Soldada i Badoua Ndiayea. I na tribinama je došlo do velikih nereda, najgorljiviji navijači Galatasaraya sukobili su se s policijom, izbila je žestoka tučnjava. Neki su navijači utrčali u travnjak kako bi se obračunali s gostujućim nogometašima, ali zaustavili su ih zaštitari i policija.

Galatasaray je drugi na ljestvici s 20 bodova, bodom manje i utakmicom više od vodećeg Basaksehira, dok je Fenerbahce tek 15. sa deset bodova.

Fenerbahce je proteklih dana smijenio trenera Philippa Cocua zbog loših rezultata, pa je na klupi sjedio njegov asistent Erwin Koeman. Fenerbahce je u skupini Europske lige zajedno sa zagrebačkim Dinamom, Anderlechtom i Spartakom iz Trnave.

Turci su drugi u skupini s četiri boda iz tri utakmice. Dinamo je prvi s maksimalnih devet bodova. Nakon što u četvrtak ugoste Spartak, Modri u pretposljednjem kolu idu na vruće gostovanje u Istanbul.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider