Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za dobrobit kluba

Potpredsjednik Futsal Dinama dao ostavku: ''Postoji povezanost između policije i nogometne mafije''

Nakon dva mjeseca inspekcija, pritisaka i kazni Futsal Dinamu, potpredsjednik Juraj Čošić podnio ostavku zbog napada na klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Potpredsjednik kluba Futsal Dinamo Juraj Čošić podnio je ostavku na sve funkcije u klubu te optužio policijsku Upravu zagrebačku za sudjelovanje u vršenju pritiska na klub zbog njegova rada u Udruzi "Dinamo, to smo mi".

''Odlazim s funkcije potpredsjednika u klubu Futsal Dinamo. Svoju ostavku dao sam prvo predsjedniku i objasnio razloge, koji su prihvaćeni'', kazao je u srijedu Juraj Čošić, sada bivši potpredsjednik kluba Futsal Dinamo.

''Zbog mog angažmana u Udruzi građana koja traži svoja članska prava u GNK-u Dinamo svjedoci smo orkestriranog napada na klub u vidu slanja različitih inspekcija i kazni. Klub je dobio prekršajnu prijavu s drakonskom kaznom koja može ozbiljno naštetiti radu kluba na teško stečenoj razini iako su svi, pa i vi mediji, hvalili atmosferu na Šalati koja je prošla bez i najmanjeg incidenta. U posljednjih pet godina sve je bilo uvijek isto, ali sad se odjednom provode dvostruka mjerila. Ako uzmemo u komparaciju druga masovna okupljanja u Zagrebu, gdje smo svjedočili nekontroliranom korištenju pirotehnike, ozlijeđenima i slično i gdje, za razliku od nas, organizator nije poduzeo ništa, a mi smo proveli svako slovo i točku zakona. Odjednom se pojavljuju i druge teškoće na svim razinama od organizacijskih detalja, pa do termina utakmica i treninga'', kazao je Čošić.

Potpredsjednik u ostavci poručio je da se Futsal Dinamo bavi isključivo sportom te ne smije biti meta zainteresiranih skupina kojima smeta djelovanje Udruge ''Dinamo, to smo mi''.

Naime, Futsal Dinamo dobio je prijedlog za maksimalnu kaznu od 200 tisuća kuna za klub te još 20 tisuća kuna za odgovorne osobe zbog pirotehnike na utakmici u rujnu. Neobično visok prijedlog kazne, kakva se ne pamti u nogometu općenito, podložan je žalbi, no shvaćen je i kao svojevrsno upozorenje. Naime, Udruga "Dinamo, to smo mi" je protiv nogometnog kluba Dinamo podnijela nekoliko kaznenih prijava. Čošić se povukao, kaže, zbog dobrobiti kluba, a otvoreno je prozvao policijsku Upravu zagrebačku.

"Svjedoci smo da je jako puno ljudi iz policijske Uprave zagrebačke otišlo u Dinamo, neki sjede u skupštini, nečija djeca igraju tamo, a neki su, naravno, otišli u HNS. To su sve pretpostavke, a mi ćemo od institucija zatražiti da ispitaju tko je sve vršio taj pritisak, i ne samo to već i neke druge stvari koje su se događale prije. Tko je naprimjer Zdravku Mamiću 2011. dao dosjee nekakvih navijača. Znači, već dugi niz godina postoji povezanost između policije i nogometne mafije koja je zaslužna za izvlačenje milijuna iz Dinama."

Juraj Čošić uključen je u rad kluba 2014. godine, a kao svog zamjenika predstavio ga je predsjednik kluba Matija Đulvat 2015. godine na izbornoj Skupštini kluba, kada je većinom glasova članova Futsal Dinama on izabran za predsjednika, a članovi potvrdili i imenovanje potpredsjednika.

''Ovo je, nažalost, avangarda u hrvatskom sportu da netko ide s funkcije u korist kluba bez obzira na razloge, a koji su, nažalost, naša stvarnost. S druge strane, ja sam se ranije maknuo iz rada Udruge 'Dinamo, to smo mi' i koncentriram se samo na sport i Futsal Dinamo. Juri su vrata kluba uvijek otvorena i nadam se da će se u budućnosti strasti smiriti'', kazao je Matija Đulvat.

Predsjednik Futsal Dinama najavio je i sljedeću izbornu Skupštinu koja će se održati u ljeto 2019. godine, kada će članovi ponovno birati predsjednika i potvrditi članove tijela kluba.

Podsjetio je da klub u 2018. ima više od 2500 članova, da više od 200 djece trenira nogomet u Futsal Dinamu te da je U13 selekcija osvojila treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu koncem 2017. u Barceloni.

''Trenutno smo u seriji pobjeda. Fantastično smo preokrenuli utakmicu u Dubrovniku i penjemo se prema vrhu tablice. Pozivamo sve u Kutiju u nedjelju protiv Vrgorca'', pozvao je navijače Matija i podsjetio da se Futsal Dinamo treba baviti najprije sportom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider