Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast

Potez kapetana Hajduka kakav se ne viđa često oduševio i Keka: ''Te stvari vraćaju vjeru u nogomet''

U derbiju 3. kola Prve HNL Rijeka je u nedjelju na prepunoj Rujevici protiv Hajduka odigrala 1:1, no Riječani imaju za čime žaliti jer su propustili brojne prilike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je zasluženo povela u 62. minuti, a strijelac je bio Jakov Puljić. Tada se činilo da se brojne propuštene šanse neće osvetiti Rijeci, ali to se ipak dogodilo.

U 83. minuti stoper Rijeke Župarić u kaznenom je prostoru oborio Saida i sudac Igor Pajač pokazao je na bijelu točku. Izvođenje penala potrajalo je četiri minute jer su navijači Rijeke bacali razne predmete na teren, ali Mijo Caktaš rutinski je realiziralo jedanaesterac i Hajduk je u 87. minuti poravnao na 1:1.

Ipak, za potez utakmice pobrinuo se kapetan Hajduka Josip Juranović, koji je, iako je sudac dosudio prekršaj u korist Bijelih, ispucao loptu u gol-aut i vratio je Rijeci.

''Hvala Juranoviću za taj potez, time je dao pečat svemu ovome. Možemo mi biti veliki konkurenti, navijati za svoje, ali te stvari vraćaju vjeru u nogomet'', rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Na kraju se oglasio i sam Juranović.

''Hvala Matjažu Keku ako kaže da je moje vraćanje lopte Rijeci bio potez utakmice. Konzultirao sam se s trenerom Kopićem, ali konačna je odluka bila moja jer sam vidio taj duel nakon kojeg je dosuđen prekršaj za nas. Vidio i odlučio vratiti loptu domaćinu.''


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider