Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad se ovo zaori Poljudom...

Poslušajte novu pjesmu posvećenu Hajduku: Mišo Kovač i poznati splitski glazbenik udružili snage

"Ja ne mogu drugo nego da ga volin", naziv je nove pjesme posvećene Hajduku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je dobio još jednu pjesmu. Jedan od najopjevanijih klubova u ovom dijelu Europe, a i šire, s ponosom je na svom Facebooku objavio pjesmu 'Ja ne mogu drugo nego da ga volin'. Riječ je o duetu hrvatske glazbene ikone Mate Miše Kovača i splitskog glazbenika Saše Antića.

Godine 1975. Hajduk je osvojio jedan od brojnih naslova prvaka, a Mate Mišo Kovač pobijedio na Splitskom festivalu s pjesmom 'Ja ne mogu drugo nego da je ljubim'. Vjerojatno tada nije mogao ni zamisliti da će 46 godina kasnije na poziv Hajduka imati priliku otpjevati navijačku verziju refrena koji se od sredine osamdesetih godina redovno ori s tribina na utakmicama njegovog najdražeg kluba.

Prepjevani stihovi 'U danima sretnim u danima grubim, ja ne mogu drugo nego da ga volin. Jer Hajduk je ono što me čini sretnim. Ja ne mogu drugo nego da ga volin.' ostat će sada uglazbljeni i sačuvani u novoj verziji koju supotpisuje poznati splitski autor i glazbenik Saša Antić.

Jakobušić: Mišo je veliki ambasador Hajduka više od pola stoljeća

Predsjednik Lukša Jakobušić tim povodom je naglasio: "Kada bi se vodili isključivo čistom logikom, počevši od sebe, neke su stvari jednostavno neobjašnjive. Hajduk je jedan i mislim da se emocija koju izaziva jako dobro odražava i kroz Mišine pjesme. Kao veliki ambasador Hajduka više od pola stoljeća, Mišo je idealna osoba za ovu suradnju i zaslužuje pažnju koju mu Hajduk i navijači mogu mogu dati."

Mišo: Najjači sam igrač Hajduka u Zagrebu

Osoba koja je personifikacija Dalmacije i veliki obožavatelj Hajduka Mate Mišo Kovač kratko je izjavio: "Svojih 65 godina navijam za Hajduka i cijelo to vrijeme najjači sam igrač Hajduka u Zagrebu. Nikada mi nitko nije prišao niti rekao grubu riječ radi toga, jer svi znaju da Hajduk i Split žive u meni iskreno i bez kalkulacije. Zato sam na prvi poziv Hajduka da otpjevam navijački refren moje pjesme ponovno osjetio tu energiju i odmah rekao…može!! Zato što ne mogu drugo nego da ga volin", pojasnio je legendarni Mišo.

Nešto više o samom projektu, članica Uprave Marinka Akrap: "Vrijeme u kojem živimo sigurno nije najbolje, ali tim više imamo razloga da budemo pozitivni i pošaljemo neke dobre poruke nade i zajedništva. Sport i glazba stvaraju posebnu emociju i želja nam je bila da svima poznata povezanost Hajduka i Miše bude i trajno zapisana. Posebno mi je drago da je suradnju prihvatio Saša Antić, koji je velikom Mišinom hitu dao novi, navijački izričaj. Spojili smo tako moderno i urbano s legendarnim hitom, a što je najvažnije kroz čitavu pjesmu prisutna je velika emocija. Nadamo se da ćemo uspjeti prenijeti taj osjećaj ljubavi i povezanosti generacija na sve ljude dobre volje, a za sve obožavatelje pripremili smo i posebne proizvode s Mišinim likom koje će u blagdansko vrijeme moći darivati drugima ili razveseliti sami sebe."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider