Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PADA LI ODLUKA?

Posljednji susreti na Etihadu bude strah svim navijačima Arsenala, City danas može zakoračiti prema tituli

Manchester City i Arsenal večeras igraju najvažniju ovosezonsku utakmicu engleske Premier Lige.

Jack Grealish i Bukayo Saka (Foto: Afp)

Dočekali smo i taj dan kad će Manchester City i Arsenal odigrati međusobni susret na Etihadu, susret koji bi mogao biti presudan po pitanju ovosezonskog prvaka Engleske odigrat će se od 21 sata na Etihadu.

Arsenal je u posljednja tri ligaška susreta ostao bez pobjede, odnosno s tri neodlučena ishoda došli su u situaciju da i dalje imaju pet bodova više od svojih današnjih protivnika, no isto tako imaju dvije utakmice više. 

Cityjeva pobjeda gotovo jednaka tituli?

To znači da bi City, u slučaju današnje pobjede, došao na samo dva boda. Zaostale utakmice su im domaći susret protiv West Hama i gostovanje kod Brightona, a odigrat će ih 3. i 24. svibnja (prije posljednjeg kola). Do kraja im je također vrlo povoljan raspored.

Zbog toga mnogi smatraju kako City pobjedom dolazi na korak do titule, ali da im niti bod ne bi bio loš. Arsenal u svakom slučaju mora igrati na pobjedu.

A to će biti izuzetno težak zadatak, ako znamo da je, od prosinca 2016. godine do danas, City slavio u sedam međusobnih susreta na svom stadionu. Krenuvši kronološki unazad, od ovosezonskog ogleda u FA Cupu, slavili su rezultatima 1:0, 5:0, 1:0, 3:0, 3:1, 3:1 i 2:1. 

Arsenal na Etihadu nije slavio osam godina

Također, slavili su u posljednjih sedam međusobnih, od čega su čak četiri odigrana na Emiratesu. Posljednja pobjeda Arsenala dogodila se u srpnju 2020. godine na Emiratesu. Pod korona mjerama, bez publike, slavili su rezultatom 2:0. 

Prije te pobjede, City je također slavio sedam puta u nizu, a posljednji put pred publikom Arsenal je pobijedio 2017. godine, također u FA Cupu, rezultatom 2:1. Posljednji put na Etihadu slavili su još u siječnju 2015. godine, 0:2 u ligaškom susretu. Tada na klupi još nije bio Pep Guardiola.

Teška misija je pred Topnicima.

Ali, Arsenal je kiksao u prethodnim susretima i sami su se doveli u ovu situaciju. Na muci se poznaju junaci, a žele li osvojiti titulu će oni morati biti upravo takvi.

Čeka nas sjajan susret, veselimo se!  

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider