Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njegovo vrijeme tek dolazi

Poseban talent koji ne dobiva pravu priliku: ''Razvija se brže od Cristiana Ronalda''

Izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate istaknuo je kako je Marcus Rashford poseban talent koji još treba vremena da se razvije.

Marcus Rashford (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford razvija se brže od Cristiana Ronalda'', izjavio je Gareth Southgate, izbornik idućeg protivnika Hrvatske u Ligi nacija.

Rashford je bio strijelac za Englesku u utakmicama protiv Španjolske i Švicarske, čime je došao do pet pogodaka u nacionalnoj vrsti. No 20-godišnjak nema blistavu situaciju u ManUtd-u. Upisao je tek jedan start, a ispred njega se nalazi Belgijac Romelu Lukaku.

Međutim, engleski izbornik pohvalio je njegov razvoj, uspoređujući ga sa zvijezdom Juventusa Cristianom Ronaldom, koji je na početku svoje karijere u Unitedu bio iste dobi, te napadačem Tottenhama Harryjem Kaneom.

''On je poseban talent'', rekao je za britanske novine.

''Moramo se prisjetiti da je Harry u toj dobi jedva igrao utakmice za Spurse. Čak i neki drugi vrhunski igrači koji su u toj dobi ušli u momčad, neke od stvari koje je Ronaldo radio u toj dobi nisu uvijek pretvoreni u pogodak, pa mu moramo dati vremena da se razvije'', rekao je Southgate te nastavio:

''Rashford još uvijek igra dosta minuta, iako u kontinuitetu ne starta za klub. No stvarno mi je drago da je reprezentaciju napustio pun samopouzdanja. Ima ogromnu konkurenciju u klubu, tako da možete shvatiti njegovu frustraciju.''

20-godišnji napadač Uniteda u protekle dvije sezone upisao je dvoznamenkast broj golova u svim natjecanjima, dok je Cristiano Ronaldo prvi put postigao taj uspjeh 2005./2006., kada je navršio 21 godinu.

Kane je prvi put zabio više od devet golova u jednoj sezoni 2014./2015., kada se približavao dobi od 22 godine, ali onda je eksplodirao i otišao sve do brojke od 31. No tada je bio siguran starter.

''Nije moje da se miješam u ono što rade menadžeri u klubovima, imaju težak posao i veliku konkurenciju na vrhu. Jose je veliki obožavatelj Rashforda, ali ima svoj posao'', zaključio je engleski izbornik.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider