Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To bi bio pravi posao

Portugalci otkrili pojačanje Hajduka? Igrač s 28 nastupa za Nigeriju na meti Splićana!

Chidozie Awaziem 25-godišnji je stoper Boaviste i reprezentativac Nigerije.

Chidozie Awaziem (u gornjem redu skroz desni) (Foto: Afp)

Poslije Tonija Borevkovića, drugo pojačanje Hajduka u ovom ljetnom prijelaznom roku mogao bi biti Chidozie Awaziem.

Riječ je o 25-godišnjem defenzivcu čija je primarna pozicija stoper, a može igrati i kao zadnji vezni te desni bek.

Awaziem je igrač Boaviste s kojom ima važeći ugovor do 30. lipnja 2025., ali portugalski Record piše da bi ga se klub iz Porta rado riješio s obzirom da su zapali u financijske probleme.

Već prokušani recept: posudba i mogućnost otkupa

Portugalci pišu da je Hajduk konkretizirao svoj interes tako što je poslao Boavisti ponudu za jednosezonsku posudbu s opcijom otkupa za dva milijuna eura i čeka odgovor. Dakle, po istom principu po kojem je angažiran Borevković, koji je stigao iz Vitorije Guimaraes na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa za milijun eura.

Inače, Awaziemova tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi četiri milijuna eura, ali kao što smo spomenuli, zbog financijskih nevolja Boavista baš i nije u poziciji da može puno birati odnosno postavljati uvjete. Njihov prioritet u ovom trenutku je da Awaziema na bilo koji način, da li kroz prodaju ili slanje na posudbu, maknu s platežne liste jer on je njihov najplaćeniji igrač.

Prema dostupnim informacijama, Awaziem godišnje u Boavisti zarađuje 430.000 eura, što je znatno više od drugog (Reggie Cannon, 250.000 eura) i trećeg najplaćenijeg prvotimca (Ricardo Mangas, 240.000 eura).

Prošlu sezonu Awaziem je proveo na posudbi u turskom Alanyasporu gdje je upisao 22 nastupa i pritom postigao jedan pogodak.

Awaziem pet godina standardni reprezentativac Nigerije

Zanimljivo, radi se o igraču koji je standardni reprezentativac Nigerije. Awaziem je u ljeto 2017. kao 20-godišnjak dobio prvi poziv u reprezentaciju Super Orlova i od tada je gotovo redovito dobivao pozive, skupivši 28 nastupa i postigavši jedan zgoditak u nacionalnom dresu.

U Europu je stigao kao 17-godišnjak iz nigerijskog kluba El-Kanemi Warriors Jugend. Dok je igrao tamo, spazili su ga skauti Porta i pod ugovorom s njima bio je sve do prije godinu dana kada je Boavista odlučila iskrcati za njih veliku odštetu od pet milijuna eura. Nedugo zatim u Boavisti su se počele događati čudne stvari jer samo dva mjeseca poslije realizacije ovog velikog transfera, Awaziem je poslan na posudbu u Tursku. Financijski problemi ovog kluba očito traju već neko vrijeme i Awaziem je na izlaznim vratima, a vidjet ćemo hoće li njegova iduća destinacija biti Poljud.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider