Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika šteta...

Mladi Vatreni izgubili važan bod na startu kvalifikacija za Euro

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je na startu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo do 19 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu posljednjeg kruga kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2017. godine, hrvatska U-19 reprezentacija je u Pacos de Ferreiri izgubila od Portugala 1-2 i pokvarila izglede za plasman na EURO.

Domaćin je poveo u osmoj minuti golom Mesaquea Djua, no u 28. minuti je izjednačio veznjak Lokomotive Luka Ivanušec. Hrvatska je u 37. minuti mogla i povesti, ali je Nikola Moro uzdrmao vratnicu.

Kada se već činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, domaćin je zabio drugi pogodak. Adrian Šemper je u 89. minuti skrivio kazneni udarac oborivši Djua, a jedanaesterac je realizirao Joao Filipe.

U prvom susretu iz skupine 4 Poljska je pobijedila Tursku 1-0 pogotkom Meteusza Holownija u 48. minuti.

Odabranike izbornika Ferde Milina u 2. kolu, 25. ožujka očekuje ogled protiv Poljske, dok će u zadnjem kolu tri dana kasnije igrati protiv Turske.

Plasman na završnicu EP-a koje će se održati od 2. do 15. srpnja u Gruziji, izborit će samo pobjednik skupine. Kroz posljednjih krug kvalifikacija plasman na EP izborit će pobjednici sedam skupina koji će se pridružiti domaćinu Gruziji.

U prvom je kvalifikacijskom krugu Hrvatska U-19 vrlo uvjerljivo odradila posao, svladala je Cipar 4-0, Farske Otoke 5-0 te domaćina turnira Crnu Goru 2-1.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider