Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČUDESAN PODATAK

U popularnoj "Cvajti" se dogodilo nešto što nije nikad u povijesti nogometa, a u Hrvatskoj je nezamislivo

Proteklog vikenda, na utakmicama 2. Bundeslige bilo je ukupno više gledatelja nego na susretima elitnog ranga.

Navijači Herthe (Foto: Afp)

Nije tajna kako su njemačka 2. Bundesliga i engleski Championship dvije najbolje i najpraćenije druge lige na cijelom svijetu, prepune velikih i svojevremeno puno uspješnijih klubova nego što su to danas.

Ali i klubova koji bez obzira na sve rezultate imaju uvijek jednaku podršku svojih navijača te uglavnom svi klubovi imaju peteroznamenkasti broj pretplatnika te uglavnom pune tribine.

Povijesni dan za Cvajtu

No, proteklog vikenda nešto se dogodilo prvi put u povijesti. Na utakmica 2. Bundeslige bilo je više gledatelja nego na utakmicama elitnog ranga.

Velikim dijelom je to zbog rasporeda, budući da su prvoligaški klubovi s najvećim kapacitetom gostovali, ali svejedno je dokaz kako je popularna "Cvajta" uistinu najposebnija nogometna liga na svijetu.

Najviše posjetitelja bilo je na utakmici Schalkea i Wiesbadena, 60500. Odmah iza toga slijedi berlinski susret Herthe i Magdeburga, na kojem je bilo 52600 gledatelja.

Tek na trećem mjestu jedan je prvoligaški ogled, onaj između Kölna i Werdera, koji je pratilo točno 50 tisuća ljudi. Samo jedan susret pratilo je manje od deset tisuća ljudi, Elvesberg i Osnabrück igrali su pred osam tisuća, no to je tek nešto ispod kapaciteta njihovog stadiona.

Ukupno je na utakmicama Cvajte bilo 284.643 gledatelja, dok je Bundesligu uživo pratilo 261.099.

Što se tiče poretka Cvajte, na vrhu je St. Pauli ispred Kiela te gradskog rivala HSV-a. Od velikana, Hertha je osma, Nürnberg deseti, Schalke 14., a Kaiserslauter 16. na ljestvici.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider