Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jesu li naučili?

Zidane, pitaj Ancelottija: Trebaju li strahovati navijači Reala?

Real Madrid je prošle srijede upisao treći poraz u ovoj kalendarskoj godini, a ista stvar dogodila mu se i prije dvije godine kada je u naizgled savršenoj sezoni ostao bez ijednog trofeja

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povijest se ponavlja! Tako "vrišti" naslovnica madridskog portala Marca nakon posljednjeg poraza Real Madrida. Kraljevski klub u srijedu je gostovao kod Valencije u sklopu zaostale utakmice 16. kola Primere i izgubio 2:1. Identična stvar dogodila se i 2015. godine, također nakon što je Real Madrid osvojio FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo!

I opet ta Valencia!

Real je s Carlom Ancelottijem na trenerskoj klupi u svibnju 2014. godine osvojio Ligu prvaka, a potom u prosincu Svjetsko klupsko prvenstvo. U tom je trenutku Real bio vodeći sastav Primere, a onda je stiglo gostovanje na Mestalli u sklopu 17. kola upravo kod Valencije! Real je izgubio identičnim rezultatom kao i prije dva dana i to je u konačnici bio početak "raspada" sistema.

Nakon toga Ancelottijeva je momčad u tjedan dana ispala iz Kupa kralja od Atletico Madrida, da bi u konačnici sezone ostala bez ijednog trofeja. Prvenstvo je izgubila za dva boda (Barcelona 94, Real 92), dok je u Ligi prvaka zaustavljena od Juventusa u polufinalu.

Real je u ovom trenutku vodeći sastav Primere s bodom više od Barcelone i tri od Seville uz utakmicu manje od oba sastava. Iznenađujuće je eliminiran u Kupu kralja od Celte, dok je na pragu prolaska u četvrtfinale Lige prvaka.

Vikend koji prelama sezonu?

Puna tri mjeseca ostala su do kraja ove sezone i sasvim je dovoljno vremena da Real ispravi pogrešku otprije dvije godine kada se raspao nakon spomenutog poraza od Valencije identičnim rezultatom kao i ove godine.

Nadolazeći vikend mogao bi ponuditi smjenu na vrhu Primere jer imamo čak dva derbija. Četvrtoplasirani Atletico Madrid ugostit će Barcelonu, dok će Real u goste šestoplasiranom Villarrealu. Ako Barcelona kojim slučajem eksplodira i sruši Atletico u Madridu, a Real doživi još jednu utakmicu bez pobjede, to bi mogla biti prekretnica kompletne sezone.

Ne treba zaboraviti da Kraljevski klub u travnju dočekuje i Barcelonu i Atletico na svom Bernabeu, a ukoliko dotad još preživi u Ligi prvaka, bit će to "krvavi" mjesec za momčad Zinedinea Zidanea.

Hoće li se povijest ponoviti? Hoće li Real ponovno nakon poraza od Valencije započeti svoj slobodni pad prema dolje i ponovno završiti sezonu bez ijednog trofeja? Podsjetimo, slavni madridski klub s enormnim ulaganjima, budžetom i jednima od najplaćenijih igrača svijeta PET godina nije osvojio naslov prvaka Španjolske! Ako se to ponovno dogodi, teško je reći kako će već sada ogorčeni navijači reagirati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider