Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gosti u nevjerici

Može li bizarnije: Sudac 10 minuta pomoću VAR-a pregledavao snimku pa poništio gol

Otkako je VAR u funkciji, ovo je vjerojatno najteža sudačka odluka ikad donesena.

VAR je odlučio da nije gol (Screenshot)

U Meksiku je noćas odigrana najintrigantnija epizoda VAR-a u njegovoj kratkoj povijesti postojanja. U sklopu 3. kola Lige MX Guadalajara je ugostila Tolucu i slavila 1:0, a u tome joj je puno pomogla VAR tehnologija, koja je poništila gol gostiju.

U 82. minuti Toluca je, činilo se, poravnala preko Triverija, koji je glavom iz blizine pucao, a vratar Gudinu djelomično zaustavio. Lopta je gotovo cijelim obujmom prešla gol-liniju, ali se zbog efekta koji je dobila pri dodiru vratara vratila prema van.

Gosti nisu mogli vjerovati, a kada se pogleda usporena snimka, teško je povjerovati da su suci ovo poništili. Treba naglasiti da VAR tehnologija nema veze s tehnologijom "oko sokolovo", koje je zaduženo da javi glavnom sucu je li lopta cijelim obujmom prešla gol-liniju.

Zanimljivo je isto tako da Meksikanci koriste VAR, ali ne i tehnologiju koja im omogućava sigurne odluke u ovoj situaciji.

Glavni sudac utakmice 10-ak minuta provjeravao je snimku i konzultirao se s VAR sobom, te je u konačnici presudio u korist domaćina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider