Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije sve gotovo

Ajax slavio u Londonu, loša partija Tottenhama: Odluka pada u Amsterdamu

Ajax je pobijedio Tottenham 1:0 u Londonu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka…

Galerija Donny van de Beek slavi pogodak (Foto: AFP) Donny van de Beek (Foto: AFP) Dele Alli i Jan Vertonghen (Foto: AFP) Danny Rose i Hakim Ziyech u duelu (Foto: AFP)

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Ajaxa su u Londonu pobijedili Tottenham s 1-0 (1-0). Uzvrat se igra u Amsterdamu 8. svibnja.

Pobjednički pogodak je za Ajax postigao je Donny van de Beek (15).

Sraz najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka pripao je nizozemskoj momčadi koja je bila dominantna u prvih 20-tak minuta dvoboja, kada su i zabili gol.

Ajax slavio u Londonu

Prvi međusobni europski dvoboj Tottenhama i Ajaxa nakon čak 38 godina obilježili su izostanci najboljih napadača Engleza - Kanea i Sona, što se pokazalo i ključnim za ovaj dvoboj jer Tottenham nije stvorio nijednu izrazitu priliku, iako su u drugom dijelu pritisnuli Ajax.

U 15. minuti Nizozemci su poveli nakon što je Ziyech pravovremeno uposlio van de Beeka, kome nije bilo teško pogoditi mrežu pored nemoćnog vratara Llorisa. Situacija je bila sumnjiva, ali ipak nije bilo zaleđe.

Vratnica spasila Tottenham

Iako su postigli važan gol u gostima Ajax je nastavio s napadima, pa u 24. minuti Lloris nogom brani udarac van den Beeka iz blizine. Domaćini su najveću šansu propustili u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Alderweireld udarcem glavom zamalo prebacio vrata.

U 50. minuti vratar Ajaxa Onana brani volej Allija, a Totenham je posve preuzeo inicijativu u drugom dijelu. Ipak, u jeku napada Engleza Brazilac Neres je u 78. minuti imao "mat-situaciju", ali s desetak metara pogodio je vratnicu nakon dodavanja Tadića.

TOTTENHAM - AJAX 0:1

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Tottenhama sudio je Lahoz iz Španjolske.

Strijelci: 0-1 van de Beek (15)

TOTTENHAM: Lloris, Trippier (Foyth, 79), Sanchez, Alderweireld, Vertonghen (Sissoko, 39), Rose (Davies, 79), Wanyama, Eriksen, Alli, Lucas Moura, Llorente

AJAX: Onana, Veltman, de Ligt, Tagliafico, van de Beek, Blind, Schone (Mazraoui, 65), de Jong, Ziyech (Huntelaar 87), Neres, Tadić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider