Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pirova pobjeda Rome

Golijada u Rimu: Cavani se upisao u povijest

Manchester United plasirao se u finale Europske lige s ukupnih 8:5.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u finale Europske lige nakon što su u polufinala eliminirali AS Romu, koja je, nakon poraza 2:6 na Old Traffordu, u uzvratu u četvrtak na svom Olimpicu došla do utješne pobjede od 3:2

Za United je oba gola zabio Edinson Cavani u 39. i 68. minuti susreta, a strijelci za Romu bili su Edin Džeko u 57., Bryan Cristante u 60. i Nicola Zalewski u 83. minuti susreta.

Manchester United je na uzvrat u Rim došao sa četiri gola prednosti, ali na početku susreta Roma je imala dvije prilike.

Sjajno prvo poluvrijeme

Prvo je u 4. minuti Gianluca Mancini iz blizine pucao po sredini gola, ali je David de Gea odbio u korner iz kojeg je nastala nova prilika. Henrikh Mkhitaryan je na drugoj vratnici pucao glavom, ali izvan okvir gola.

Još jednu prigodu u prvom poluvremenu Roma je imala u 34. minuti, kada je Lorenzo Pellegrini pucao sa 10 metara iskosa, ali De Gea je bio na pravom mjestu.

gol expired Villarreal se obranio, izbacio Arsenal i odjurio u finale Europske lige protiv Manchester Uniteda! divider

I United je imao svoje prilike, ali Edinson Cavani je promašio dva "zicera". Prvo je u 20. minuti primio loptu u šesnaestercu i lobao vratara, ali je pogodio gredu a lopta se odbila izvan terena.

Potom je u 26. minuti mogao zabiti, ali njegov udaraca sa 12 metara iskosa brani vratar Rome Antonio Mirante. Napokon, u 39. minuti Cavani zabija nakon što ga je uposlio Fred.

Preokret Rome u tri minute

U nastavku igrači Manchester Uniteda su se malo opustili i u razmaku od tri minute primili su dva gola.

Prvo je 57. minuti gužvu u petercu iskoristio Edin Džeko koji zabija glavom iz blizine, a u 60. Bryan Cristante sa vrha 16-erca dovodi Romu u vodstvo 2:1.

Nakon toga domaćini su još dva puta opasno zaprijetili, u 62. minuti udarac Džeke brani De Gea, a minutu kasnije vratar Uniteda zaustavlja udarac Mkhitaryana.

Cavani se upisao u povijest

Edinson Cavani, koji je i u prvoj utakmici zabio dva gola, i ovaj puta dva puta trese mreže. U 68. minuti Bruno Fernandes je dobro ubacio, a Cavani glavom pogađa za 2:2.

Zahvaljujući tome Cavani je postao prvi igrač u skoro 40 godina koji je uspio postići više od dva pogotka u dva polufinalna susreta europskog natjecanja. 

Roma je ipak došla do pirove pobjede, a strijelac je bio Nicola Zalewski.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider