Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije imao lijepih riječi

Poljak se obrušio na bivšeg HNL trenera: "Imao je problema s glavom, koristio je najprimitivnije metode"

Bruno Akrapović sjedio je na klupi RNK Splita u HNL sezoni 2016/17.

Bruno Akrapović i Joan Carrillo (Foto: Vladimir Duganzdic/Cropix)

Bivši poljski reprezentativac Radoslaw Kaluzny većinu je nogometnu karijere proveo u Njemačkoj, a tamo je između ostalog dijelio svlačionicu s Brunom Akrapovićem kojeg hrvatska javnost pamti kao bivšeg trenera RNK Splita.

Zajedno su igrali za Energie Cottbus, a Kaluzny i nema baš lijepih riječi za BiH stručnjaka kojeg je prozvao ni manje, ni više nego - moronom:

"Bio je izuzetno neugodan tip. Čak i na treningu, kad je krenuo u šesnaesterac, u krugu od pet metara nije bilo nikoga. Tornado. Riječ moron uopće nije jaka kad se uzme u obzir sve što je učinio", započeo je bivši poljski nogometaš za Prezglad Sportowy pa nastavio:

Osijek - Rijeka Osijek i Rijeka praznih pušaka: Pašalić imao mrtvu šansu, Malenica spasio domaću momčad divider

"Znao je stati na nečiju kopačku pa namjerno zavrnuti krampone u nju. Pritom mu je bilo svejedno radi li to na utakmici ili na treningu. Znate li koliko je to bolno, za Božje ime, kad su vam noge mokre ili promrzle".

Poljak je ispričao još nekoliko anegdota s Akrapovićem:

"Akrapović bi došao, zagadio zrak i otišao sa zlokobnim osmijehom. Pljunuo me pa uštipnuo. Za njega nije bilo razlike između utakmice i treninga, između protivnika i suigrača.

Marko Livaja Hajduk je jesenski prvak! Splićani su na ovaj dan čekali dugih 19 godina divider

Ako mu je naređeno da nekoga čuva, koristio je najprimitivnije metode. Imao je problema s glavom, s emocijama, čak i za vrijeme obične kartaške partije bi se izbezumio i uništio pola sobe. Kad je jednom razbio televizor u sobi, pokušao je uvjeriti trenera da je to napravio tijekom mjesečarenja", zaključio je.

Akrapović je u trenerskoj karijeri vodio nekolicinu dalmatinskih niželigaša, makedonsku Škendiju, Lokomotiv Plovdiv, CSKA Sofiju, pa i RNK Split u sezoni 2016/17.

U 18 utakmica na klupi Splita upisao je dvije pobjede, a te sezone ispali su u niži rang.


 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider