Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaprimili dojave

Policija tvrdi: Torcida je namjeravala prekinuti utakmicu i izazivati nerede

Načelnik Sektora policije PU zagrebačke Davor Posilović na početku je naveo da je policija imala informacije da će veća skupina gostujućih navijača doći u Zagreb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke održana konferencija je za medije, na kojoj su predstavljene aktivnosti koje je policija poduzela 10. prosinca tijekom osiguranja nogometne utakmice Prve HNL između Lokomotive i Hajduka odigrane u nedjelju u Zagrebu, stoji u priopćenju PU zagrebačke. Tvrdnje policije u potpunoj su suprotnosti s tvrdnjama Hajduka, koji je također odaslao priopćenje za javnost.

Načelnik Sektora policije PU zagrebačke Davor Posilović na početku je naveo da je policija imala informacije da će veća skupina gostujućih navijača doći u Zagreb te da se očekuje korištenje pirotehnike u većoj mjeri s ciljem prekida susreta, izazivanja nereda, izvikivanja poruka neprimjerenog sadržaja te izazivanja situacija koje bi rezultirale napadima na policijske službenike ili zaštitare.

Voditelj Odjela za javni red PU karlovačke Marko Kesić naveo je da je zaprimljena dojava da se na Županijskoj cesti Grabrk-Malik u Općini Bosiljevo nalazi više desetaka vozila i da se okupilo više navijača. Kada su na mjesto događaja došle pojačane policijske snage zatekle su 18 navijača i dva vozila te su pronašli predmete koji su izloženi na ovoj konferenciji (vodovodne cijevi, drvene palice, bengalke, teleskopska palica i drugo), a čime je spriječen mogući sukob između dviju navijačkih skupina. Također, utvrđeno je da je počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvar tj. presječena je zaštitna žičana ograda autoceste A1 duljine oko 8 metara, kako bi se napravio prolaz radi ulaska na autocestu i napada na gostujuće navijače koji su krenuli u Zagreb.

Načelnik Posilović naveo je da su na području stadiona Maksimir policijski službenici u 16.17 sati, na tribini gdje je bilo smješteno oko 800-tinjak gostujućih navijača koji su uporabili pirotehniku u velikoj mjeri prema zaštitarima, vatrogascima i policijskim službenicima, izdali upozorenje i zapovijed navijačima da prestanu s ugrožavanjem sigurnosti na tribini. Kako su se navijači oglušili policijski službenici su u cilju sprječavanja daljnjeg paljenja pirotehnike i ugrožavanja ljudskih života, savladavanja otpora i odbijanja zapovijedi, vrijeđanja i uvredljivih skandiranja uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu, službenu palicu i raspršivač) i izdvojili šest osoba koje su se protupravno ponašale. Nakon završetka utakmice u Krešićevoj ulici dio gostujućih navijača, oko 150, napao je policijske službenike te su policijski službenici uporabili sredstva prisile prema toj grupi navijača i spriječili daljnje napade.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice dovedeno je ukupno 14 navijača, od čega 13 gostujućih i jedan domaći, od kojih nitko nije bio ozlijeđen, a nije bilo ni oštećenja imovine, navodi se u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider