Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukrajinci šokirani

Rijetko viđena sramota suca na otvaranju Lige prvaka: Podsjetio nas je na slučaj Joea Šimunića

Susret 1. kola Lige prvaka skupine E između Dinamo Kijeva i Benfice obilježila je pogreška engleskog suca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na otvaranju Lige prvaka Dinamo Kijev i Benfica odigrali su 0:0, a utakmicu je obilježila komična pogreška engleskog suca Anthonyja Taylora.

Taylor je dao drugi žuti karton igraču kijevskog Dinama Denisu Garmashu, a potom i crveni karton. No, nakon žučnih protesta ukrajinskog nogometaša, engleski sudac je shvatio svoju pogrešku. Garmash uopće nije imao žuti karton. 

Nakon kraće rasprave, engleski sudac je ispravio svoju pogrešku tako da je igrač Dinama mogao nastaviti utakmicu.

Sporni trenutak utakmice možete vidjeti ovdje.

Sve nas je to podsjetilo na slučaj s utakmice Svjetskog prvenstva 2006 između Hrvatske i Australije u kojoj je engleski sudac Graham Poll podijelio čak tri žuta kartona Josipu Šimuniću

Prvo mu je dao dva žuta, ali ga nije isključio iz igre sve do trećeg žuta kartona, nakon čega je uslijedilo isključenje iz igre.

Inače, 42-godišnji Taylor sudi englesku Premierligu od 2010. godine, a ovog je ljeta privukao pozornost svjetske javnosti brzom reakcijom na utakmici Eura 2020 između Danske i Finske kada je pozlilo Christianu Eriksenu.

gol expired Kakav početak Lige prvaka: Hrvati strijelci na čudnoj utakmici na kojoj su dosuđena četiri penala! divider

Čim je to vidio, prekinuo je utakmicu i dopustio ulazak liječnika na teren koji su brzom reakcijom spasili život danskog nogometaša. 

No vrlo brzo su na to zaboravili pratitelji engleskog nogometa koji su ostali šokirani njegovom odlukom na utakmici Lige prvaka, tako se jedan navijač zapitao "kako taj čovjek još sudi", dok drugi tvrdi "da su engleski suci uvjerljivo najgori".

U drugom susretu skupine E Liga prvaka Bayern je porazio Barcelonu s visokih 3:0 na Camp Nou.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider