Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BORBA ZA NAJ STRIJELCA

Pogodak protiv Istre pripisan je Mierezu, Argentinac se dodatno odvojio od pratnje na listi strijelaca

Iako je pogodak prvobitno pripisan Kristijanu Lovriću, ipak je Ramon Mierez na kraju potvrđen kao strijelac vodećeg pogotka Osijeka protiv Istre 1961.

Ramon Mierez (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Osijekova udarna igla i najbolji igrač, Ramon Mierez, vrlo je blizu toga da po drugi put u karijeri ponese naziv najboljeg strijelca lige.

Susret s Istrom 1961 dočekao je s 13 pogodaka na ljestvici strijelaca SuperSport HNL-a i ta brojka je nakon susreta prvobitno ostala. Pogodak njegove momčadi, koji je on poput strijelca proslavio, tim je putem pripisan Kristijanu Lovriću.

Mierez ipak na 14, Brodiću pobjegao za tri gola

No, dva dana kasnije došlo je do promjene. Nakon pregleda snimke od strane ljudi iz lige zaduženih za to, strijelac pogotka postao je Mierez.

Naime, on je krenuo nogom na Lovrićev ubačaj, ali teško je bilo zaključiti je li loptu dirao, posebno jer se čini kako joj nije promijenio smjer, no eventualno brzinu udarca je, što je zapravo i dovodilo do dvojbe koji od njih dvojice je uistinu postigao taj pogodak.

Na kraju je on ipak Mierezov, što se nekako moglo i pretpostaviti, budući da Mierez ne ostavlja dojam igrača koji bi proslavio pogodak, a da on uistinu nije njegov.

Tako je Mierez sad na 14 pogodaka, tri više od Frana Brodića te četiri više od Marka Livaje i Brune Petkovića.

Može se pridružiti pravim legendama lige

Mierez je već bio najbolji strijelac lige, u sezoni 2020./21., kad je postigao 22 pogotka. U dvije sezone nakon toga najbolji je bio Marko Livaja.

Uspije li Mierez, pridružit će se pravim legendama, igračima koji su dvaput bili najbolji strijelci lige. To su Goran Vlaović, Igor Cvitanović, Robert Špehar, Tomo Šokota, Ivica Olić i već spomenuti Livaja, uz dodatak da bi uz Špehara postao jedini koji to nije napravio u uzastopnim sezonama.

Pogodak koji je na kraju njemu pripisan pogledajte ispod teksta. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider