Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Od 1980. do danas

Pogledjte sjajnu grafiku evolucije najskupljih transfera u zadnjih 41 godinu: Od Bernda Schustera do Neymara

Španjolska Marca napravila je sjajnu grafiku evolucije iznosa transfera koji su se isplaćivali za igrače od 1980. godine do danas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć točno u ponoć završio je još jedan uzbudljiv prijelazni rok. Obilježili su ga jasno Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, iako njihovi transferi nisu puno koštali nove klubove PSG odnosno Manchester United, ali recimo da su označili početak novog trenda u nogometnom poslovanju.

Početkom milenija prodaja nogometaša postala je jedan od najunosnijih poslova današnjice, a za razliku od prijašnjih vremena poslovanje na nogometnom tržištu doseglo je iznose veće od 200.000.000 eura prije nekoliko godina.

gol expired Dinamo prodao šestog igrača ovo ljeto i do kraja sezone bi mogao biti bogatiji za 45 milijuna eura divider

Koronavirus je učinio svoje i posljednjih nekoliko prijelaznih rokova najbogatiji svjetski klubovi sve manje troše na odštete, a najskuplji igrači sve češće odlaze bez odtšete po isteku ugovora i to je taj novi trend koji je primijećen u zadnje vrijeme.

Španjolska Marca napravila je sjajan grafički prikaz evolucije poslovanja od 1980. godine do danas i možete pogledati kako su se kretali iznosi najskupljih transfera od tog doba do danas.

gol expired Kriza? Ma kakva kriza! Klubovi iz Premierlige ovo ljeto potrošili više od milijardu funti na pojačanja divider

Sad već davne 1980. godine najskuplje prodani igrač bio je Bernd Schuster, bivši zapadnonjemački reprezentativac koji je te godine prešao iz Kolna u Barcelonu za tad rekordnih 1.900.000 eura.

Nešto manji iznos danas na godišnjoj razini zarađuju prosječni igrači, odnosno može platiti Dinamo, a do dana današnjeg mnogo toga se promijenilo.Već nekoliko godina kao najskuplji transfer svih vremena stoji onaj između PSG-a i Barcelone za Neymara, koji su trgovali za 222.000.000 eura...

Pogledajte kako su se kretale najskuplji transferi u zadnjih 40 i kusur godina:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider