Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lijepo zaradili i Osijek i Šibenik

Pogledajte kako su ove zime trgovali HNL klubovi: Najviše trošio Dinamo, najviše zaradila Rijeka

Na samom isteku nogometnog prijelaznog roka u Hrvatskoj Osijek je predstavio svoje najveće pojačanje, napadača Ivana Santinija, nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, a Hajduk bivšeg igrača iz engleskog Premierlige, Šveđanina Alexandera Kačaniklića. Ipak, najveći kupac i ove zime opet je bio: Dinamo!

Točno u ponoć završilo je trgovanje hrvatskih nogometnih klubova ove zime, pa evo završne bilance.

Najskuplji igrač prodan u inozemstvo je stoper Osijeka Ante Majstorović. Kupio ga je kineski Shanghai SIPG, za tri milijuna i 300 tisuća eura. Drugi je Tibor Halilović: iz Rijeke u nizozemski Heerenveen, a treći bek Dinama na posudbi u Lokomotivi Fran Karačić, u talijanskog drugoligaša Bresciu.

Dinamo ostvario TOP 3 najveće kupnje

Što se tiče najskupljih kupnji ove zime, sve tri ostvario je Dinamo. Vratara Ivana Nevistića iz Rijeke platili su tri milijuna eura, mladog veznjaka Marka Bulata iz Šibenika dva milijuna i 200 tisuća eura, i onda (opet iz Rijeke!) lijevog beka Danijela Štefulja za milijun eura. Međutim, osim tih najskupljih odšteta, još neki zvučni prijelasci ostvareni su bez fiksne odštete.

Pa zato evo svih najvrjednijih transfera HNL-a. Osim Nevistića, tu su još trojica u njegovom tržišnom rangu. Bek Stefan Ristovski stigao je iz Sportinga u Dinamo. Pa vratar Lovre Kalinić iz Aston Ville u Hajduk, te Ivan Santini (bivši napadač naše reprezentacije), veliko pojačanje Osijeka, iz kineskog Jiangsua.

"Prepoznao sam da je ovo stvarno jedna dobra prilika da se vratim kući, u jednu dobru priču, gdje je Osijek jako blizu i jednom i drugom trofeju. I želim i ja isto biti dio te priče i dati sve od sebe da pomognem klubu da dođe do tog povijesnog uspjeha", poručio je Santini poslije potpisa ugovora.

Hajduk doveo igrača koji ima 100 utakmica za Fulham

I nije to sve od tržišno najtežih transfera. U rangu već spomenutog Bulata još su pomalo senzacionalni dolazak mladog Hassanea Bandea iz slavnog Ajaxa u Istru 1961, pa Adama Gyurcse iz Hajduka u Osijek, te švedskog reprezentativca Alexandera Kačaniklića iz Hammarbyja u Hajduk, poznatog krilnog igrača, koji je odigrao stotinu utakmica za engleski Fulham.

"Obično igram na desnoj strani. Također i u sredini, ali ofenzivno. Imam očekivanja i od samoga sebe i od kluba, da se penjemo gore", izjavio je Kačaniklić po dolasku na Poljud.

Ovaj zimski prijelazni rok bio je donekle krizni, trgovalo se manje nego posljednjih godina, a u takvim okolnostima najviše je zaradila Rijeka, pet milijuna i 700 tisuća eura. U lijepom plusu zimu su završili i Osijek i Šibenik.

A uvjerljivo najrastrošniji bio je Dinamo. Hrvatski prvaci potrošili su više od pet milijuna eura i jedini su ove zime osjetno više kupovali nego prodavali.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider