Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gosti potopljeni

VIDEO: Pogledajte kako je Gorica slomila Šibenik na krilima razigranog Lovrića

Gorica je pobijedila Šibenik 3:1 u 2. kolu Prve HNL…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 2. kola Prve HNL Gorica je u subotu kod kuće svladala Šibenik sa 3-1 (1-0), a golove za domaćine postigli su Hrvoje Babec (27), Matar Dieye (66), dok je treći pogodak autogol Karla Bilića (69). Upravo je Karlo Bilić u 87. minuti postigao jedini pogodak za Šibenčane.

Domaćini su poveli u 27. minuti kada je Kristijan Lovrić ubacio iza leđa obrane, koja je bila neoprezna, a Hrvoje Babec pogađa za 1-0.

Utakmica je definitivno odlučena sredinom drugog poluvremena u razmaku od tri minute. Gorica je u 66. minuti izvela korner, gosti su izbili loptu, ali je ona vraćena prema 16-ercu i senegalski napadač Matar Dieye iskosa sa deset metara zabija za 2-0.

Treći pogodak Goričani zabijaju u 69. minuti, a zasluge pripadaju najboljem igraču utakmice Kristijanu Lovriću, čiji je neopasni šut s ruba 16-erca branič Šibenika Karlo Bilić skrenuo u vlastitu mrežu.

Mogli su Goričani i uvjerljivije slaviti, jer su imali dosta gol šansi koje nisu iskoristili. Tako je Jovičić u 16. minuti iz blizine pokušao petom zabiti, ali je golman Rogić loptu odbio u korner.
U 36 minuti Lovrić je sa 20 metara pogodio gredu, a u 54. minuti nakon ubačaja Lovrića Senegalac Dieye je promašio prazan gol s dva metra, pucavši iznad gola.

Utješni pogodak gosti su postigli u 87. minuti. Karlo Bilić, koji je postigao autogol, ovaj puta je nakon kornera i gužve zatresao protivničku mrežu za konačnih 3-1.

HNL golovi: Gorica - Šibenik 1:0 (Hrvoje Babec)

HNL golovi: Gorica - Šibenik 2:0 (Matar Dieye)

HNL golovi: Gorica - Šibenik 3:0 (Karlo Bilić ag.)



HNL golovi: Gorica - Šibenik 3:1 (Karlo Bilić)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider