Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima još nade

Juventusovoj zvijezdi prijeti teška kazna, crne prognoze se ostvarile

Paulu Pogbi prijeti višegodišnja suspenzija zbog toga što je bio pozitivan na antidopinškoj kontroli, a rezultat je potvrđen i na B uzoriku...

Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veznjak Juventusa Paul Pogba (30) u velikim je problemima. Crne slutnje su se obistinile, francuski veznjak ponovno je bio pozitivan na testosteron u analizi B uzorka.

Julien Nagelsmann Nagelsmann sa svojim prvim popisom uveo reda: Vratio je legendu koja obožava Hrvatsku divider

Pogba je pao na dopinškom testu nakon ligaške utakmice protiv Udinesea 20. kolovoza i suspendiran je dok se čekala s provjera B uzorka. Kako je prvotni rezultat potvrđen, jasno je da Francuza očekuje teška kazna.

Pogbi prijeti suspenzija bavljenja nogometom od dvije do četiri godine. Mora pričekati presudu talijanskog antidopinškog suda, a nakon toga vidjet će se hoće li Juventus i francuski veznjak inzistirati na zajedničkoj liniji obrane.

Pogbi prijet teška kazna

Kako se doznaje, Pogbin pozitivan test na testosteron rezultat je uzimanja lijekova koje mu je preporučio prijatelj koji je liječnik. Suplement je, kako navodi Gazzetta dello Sport, kupljen u Sjedinjenim Američkim Državama, a sam nogometaš tvrdi da nije znao da konzumacija može uzrokovati pozitivan rezultat budući da je u SAD-u antidopinški zakon drukčiji od onog u Italiji.

Luka Modrić Ancelotti opovrgnuo glasine o Modriću: "Jako smo sretni zbog toga" divider

U posljednjim slučajevima pozitivnih dopinških rezultata u Serie A, obrana je argumentirala da je uzorak bio kontaminiran ili da je igrač uzimao proizvod u terapeutske svrhe. S drugim argumentom, Jose Luis Palomino, branič Atalante, uspio je dokazati nevinost.

Ima još nade

Igračeva obrana je tvrdila da je koristio ljekovitu mast koja je sadržavala Clostebol. Oslobođen je, ali žalba Ureda antidopinškog tužiteljstva još je u tijeku. Slučaj je predstavljen Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Što se tiče Joaoa Pedra, napadača Cagliarija, on je prvo suspendiran na 4 godine, a poslije je presuda preinačena u 4 mjeseca. Sud je uzeo u obzir argument da je koristio diuretik i da je uzorak bio kontaminiran u Brazilu. Također je bio pozitivan na oba testa tako da se Pogba može nadati sretnijem završetku priče.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider