Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Došli ga tiješiti

Pljušte reakcije na odluku VAR-a nakon stravičnog loma: ''Devastiran je, nevjerojatno da je dobio crveni''

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino smatra da Son Heung Min nije zaslužio crveni karton zbog starta koji je doveo do užasnog loma gležnja Andrea Gomesa.

Son Heung Min (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mauricio Pochettino zahvalio je igračima Evertona predvođenih Seamusom Colemanom zbog toga što su došli pružiti utjehu njegovu igraču nakon stravične ozljede na Goodison Parku.

Coleman, koji je propustio godinu dana nogometa zbog slične grozne ozljede 2017. godine, proveo je nekoliko minuta s igračem Spursa kako bi ga uvjerio da nije kriv. Son je bio devastiran nakon što je vidio koje su posljedice njegova starta.

Sudac Martin Atkinson prvotno je Sonu dodijelio žuti karton prije nego što se vidjelo o kakvoj se ozljedi radi. Međutim, njegova je odluka promijenjena nakon pregleda VAR-a. Premierliga je kasnije objasnila isključenje Sona kao ''ugrožavanje sigurnosti igrača koje se dogodilo kao posljedica njegova prvobitnog starta''.

Pochettino je bio bijesan zbog te odluke te smatra da je Son prežestoko kažnjen.

''Bio je devastiran. Igrači Evertona došli su ga utješiti. Želim zahvaliti kapetanu Colemanu. Došao je razgovarati sa Sonom. U prvom trenutku bilo je malo zbunjujuće, svi znaju što se dogodilo, ali nitko nije vjerovao da je bilo namjerno'', rekao je nakon utakmice menadžer Spursa.

Niko Kovač (Foto: AFP) Nakon smjene navijači velikana počeli zazivati Kovača: ''Radije bih njega nego Mourinha ili Allegrija'' divider

''Strašno je što se dogodilo Andreu, ali prosuđujte potez u igri, a ne sudite što se dogodilo nakon toga. Vrlo smo razočarani ovom VAR odlukom – ona je tu da pomogne sucu da ne zbunjuje dodatno situaciju. Suci trebaju pomoć, trebaju otići i provjeriti na ekranu. Na kraju je ta odluka sve promijenila, imali smo kontrolu, vjerovali smo da ćemo pobijediti, a onda smo primili gol'', objasnio je Pochettino.

Menadžer Tottenhama istaknuo je kako je prevodio upozorenja o problemu ako se VAR bude uveo i loše primjenjivao te smatra kako engleski nogomet sada plaća cijenu.

''VAR mora provjeriti je li bio loš start igrača, a ne radi li se i o kakvoj ozljedi. Jasno je kako Son nikada nije imao namjeru napraviti ono što se dogodilo poslije. Nevjerojatno je da je dobio crveni karton. Nikada se ne žalim na VAR, ali molim vas – trebamo ga koristiti na najbolji način. To će promijeniti duh nogometa'', zaključio je argentinski stručnjak.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider