Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi put nakon otkaza

Bivši trener PSG-a pronašao krivca za neuspjeh: Otkrio i tko je za njega najbolji na svijetu

Mauricio Pochettino prokomentirao je svoj odlazak iz PSG-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski nogometni stručnjak Mauricio Pochettino prvi put se oglasio nakon otkaza u redovima francuskog prvaka Paris Saint-Germaina.

Pochettino je u razgovoru za argentinski infobae otkrio kako je "opsjednutost Ligom prvaka", više štetila nego koristila PSG-u, te kako ne vjeruje da je za njegov otkaz zaslužan Kylian Mbappe.

"Napravili smo dobar posao, možda izvana nije prepoznat jer se očekivalo da osvojimo Ligu prvaka," kazao je 50-godišnji Argentinac koji je na klupi pariškog sastava osvojio francusko prvenstvo, Kup i Superkup.

"Sve je usredotočeno na Ligu prvaka i ponekad to malo ometa. Opsesija je Liga prvaka i sve što nije osvajanje Lige prvaka je sinonim za neuspjeh," dodao je.

Pochettino je prošle sezone odveo PSG do šesnaestine finala u kojem su ispali od kasnijeg pobjednika Real Madrida.

gol expired Bild: Manchester City ponudio 80 milijuna eura za hrvatskog nogometaša, brzo je odbijeno divider

Parižani su prvoj utakmici slavili sa 1-0, a na poluvremenu uzvrata u Madridu također su imali 1-0. No uslijedio je nevjerojatan preokret Reala s tri postignuta gola.

Međutim, Pochettino i dalje smatra kako je Karim Benzema faulirao Gianluigija Donnarummu za Realov prvi gol.

"Mislim da je bio prekršaj i nakon pregleda VAR-a danas bi razgovarali o nečem drugom, o eliminaciji Madrida," smatra.

Premda se o tome mnogo pisalo, Argentinac smatra kako Kylian Mbappe nije imao nikakve veze s njegovim odlaskom iz kluba.

"On je jedan od najboljih igrača u svjetskom nogometu, ali ne mislim da je Kylian taj koji je osmislio novi projekt," kazao je.

Lleyton Hewitt Večeras u Dnevniku Nove TV: Ekskluzivni intervju s najmlađim ''brojem jedan'' u teniskoj povijesti divider

Iako je Pochettinovo vrijeme u PSG-u završilo nezgodno, uživao je cijelu sezonu radeći sa svojim sunarodnjakom Lionelom Messijem - kojeg smatra najboljim igračem na planeti.

"Za mene je Leo Messi najbolji na svijetu. Nema sumnje", dodao je.

Usprkos brojim ponudama Pochettino za sada nije donio odluku o nastavku karijere.

"Miran sam, moram analizirati sve što se dogodilo u posljednjih 18 mjeseci u Paris Saint-Germainu. Uvijek morate kapitalizirati iskustva i učiti iz njih. Jedino što mogu reći je da su uvijek bili dobri prema meni, prema svima nama i da ću im uvijek biti zahvalan," zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider