Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreće ludilo

Počela je nova sezona Lige prvaka: Ovo su Hrvati koji otvaraju natjecanje

Nakon 101 dana ponovno se vratilo najelitnije europsko natjecanje.

Luka Ivanušec (Foto: Afp)

Liga prvaka ponovno je otvorila svoja vrata. 10. lipnja u finalu smo gledali utakmicu između Intera i Manchester Cityja u kojemu su Englezi nakon 90 minuta došli do toliko željenog trofeja.

101 dan poslije krenula je nova sezona, a Hrvati u svojim klubovima ponovno imaju važne uloge.

Od prve minute u grupi E za Faynoord kreće Ivanušec koji se u novom klubu predstavio na najbolji mogući način. U debiju za klub je asistirao, a potom nakon reprezentativnih akcija u kojim je bio prvotimac i strijelac protiv Latvije, zabio u visokoj pobjedi Feyenoorda protiv Heereveena. Riječi hvale za hrvatskog krilnog napadača imao je i legendarni napadač Bayerna, Roy Makaay.

Rafael Leao VIDEO Rafael Leao odradio je fantastičnu solo akciju, a onda se obrukao kao nikad u karijeri divider

U nositelju naslova Hrvatska ima dvojcu svojih igrača. Kovačić i Gvardiol odmah su uskočili u prvi sastav, ali na prvijenac u Ligi prvaka za Građane morat će pričekati. Gvardiol protiv Crvene Zvezde kreće s klupe, dok je Kovačić izvan sastava zbog ozljede koja ga je spriječila da participira i u reprezentativnom dresu.

Nekadašnji Hajdukovac i igrač s dva nastupa za hrvatsku nacionalnu vrstu, Toma Bašić također je izvan sastava u europskim obavezama Lazija. Oni će u prvome kolu igrati protiv Atletico Madrida, a Bašić će utakmicu odgledati s tribine jer ga klub nije niti prijavio za Ligu prvaka.

Na klupi Atletico Madrida nalazi se Ivo Grbić koji još uvijek čeka svoju šansu pored neprikosnovenog Jana Oblaka. On je prošle sezone dobio priliku u čak 12 utakmica u španjolskom prvenstvu te u jednoj utakmici Lige prvaka, protiv Bayer Leverkusena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider