Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
S pravom su ljutiti

Pobuna u Francuskoj: Zakinuti drugoligaš nakon sporne odluke najavio tužbu

Ajaccio, koji je u trenutku prekida bio treći s bodom manje od drugoplasiranog Lensa, najavio je kako će zaštitu potražiti na sudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Francuski olimpijski odbor (CNOSF) odbio zahtjev francuskih nogometnih drugoligaša za odigravanje kvalifikacija za plasman u Ligue 1, čelnici Ajaccia zaštitu će potražiti na sudu.

Francuski drugoligaši Ajaccio, Troyes i Clermont su uputili zahtjev CNOSF-u da se održe kvalifikacije za plasman u elitni razred francuskog nogometa. No, Francuski olimpijski odbor je odbio njihov zahtjev.

Olimpijski odbor je odgovorio klubovima da se pridržavaju odluke o prekidu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

Odlukom vodstva Francuskog nogometnog saveza vodeća momčad druge lige Lorient i drugoplasirani Lens promovirani su u viši rang natjecanja.

Ajaccio, koji je u trenutku prekida bio treći s bodom manje od drugoplasiranog Lensa, najavio je kako će zaštitu potražiti na sudu.

"Odmah ćemo podnijeti žalbu Državnom vijeću kako bismo osigurali da se poštuju naša prava i sportska jednakost", naveo je AC Ajaccio u izjavi.

Prije desetak dana tužbu je podnio i Amiens nezadovoljan odlukom o prekidu prvenstva zbog čega će ispasti iz Ligue 1 i završiti u nižem rangu natjecanja.

Kada je odluka donesena, Amiens je za Nimesom zaostajao svega četiri boda, a do kraja sezone ostalo je 10 utakmica.

"Smatramo da je ta odluka o prekidu prvenstva suprotna pravednosti u sportu. Riječ je o sankcijskoj odluci Lige. Ova je odluka nepoštena i protiv ove odluke primorani smo na borbu, pred sudom," kazao je predsjednik kluba Bernard Joannin.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider