Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sad adio

Pjanić na izlaznim vratima Barce: Žele ga dva giganta s Čizme i Chelsea

Bivši trener zove ga nazad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budućnost Miralema Pjanića daleko je od izvjesne, ali izvjesno je kako u bliskoj budućnosti za njega nema mjesta u katalonskoj prijestolnici.

Bosanskohercegovački reprezentativac došao je proteklo ljeto kao veliko pojačanje u trampi s Juventusom, međutim kod Ronalda Koemana praktički je skupljao mrvice i spreman je za novi izazov.

Pjanić je već izrazio želju za povratkom u Serie A te je spreman prihvatiti neku ponudu s Čizme prije nego one koje stižu s Otoka. Juventus također nema ništa protiv ponovnog ujedinjenja s bivšom zvijezdom i spreman je poslati ponudu na Barcinu adresu.

No nije jedino Stara dama bacila oko na Pjanića, Inter također traga za pojačanjem u veznom redu, a profil bivšeg igrača Rome i Lyona itekako odgovara njihovim ambicijama. Njegovo ime bit će lijep poklon navijačima te garancija da crno-plavi u sljedećoj sezoni ne planiraju dignuti nogu s gasa.

Najprije razgovor s Koemanom

Ali najprije mora sve riješiti s Barcelonom. Pregovori o njegovoj situaciji navodno su već započeli. Pjanićevi agenti sjeli su za stol s Barcinim ljudima i traže najbolje rješenje za obje strane. Za početak je upitno hoće li Koeman uopće ostati trener. Pjanić ne zaziva njegov odlazak, mogao bi ostati čak u slučaju da Nizozemac i dogodine bude šef, ali želi čuti svoju ulogu u njegovoj viziji Barcine budućnosti. Ne bude li dio projekta čiji vođa nema potpuno povjerenje u njega, otići će iz kluba.

Vrlo vjerojatno nazad u Italiju, ali postoji opcija i da završi na Otoku jer se Chelsea navodno raspitivala za cijenu.

Želju za povratkom u Juve dodatno je podgrijala činjenica kako se Max Allegri vratio na klupu. Struka Stare dame već je priznala kako je Pjanićev odlazak bio koban jer su ostali bez igrača čija je sportska inteligencija radila ogromnu razliku u veznom redu.

Zasad je sigurno da prodaja po principu „cash and carry“ ne dolazi u obzir jer mu je cijena 60.000.000 eura pa je moguća posudba s odgođenim otkupom ili igračka trampa. Kataloncima su dugo zanimljivi Bentacur i De Ligt, pa je moguće da se netko od te dvojice preseli u suprotnom smjeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider