Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nabrojio razloge za poziv

Pirlo potjerao veliku zvijezdu Juventusa i otkrio detalje oko Tudora: "On je savršen izbor"

Novi trener Juventusa održao je konferenciju za medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je u ponedjeljak započeo s pripremama za novu sezonu, a dan kasnije novi trener Andrea Pirlo odradio je konferenciju za medije.

Jedno od pitanja s kojima se Pirlo susreo bilo je i ono vezano uz Igora Tudora koji je prihvatio njegov poziv da mu bude pomoćnik, napustivši mjesto glavnog trenera Hajduka.

Pirlovi razlozi za angažman Tudora

"Dovođenje Tudora bila je moja odluka", rekao je Pirlo i pojasnio:

"Trebao mi je pomoćnik koji ima iskustva, koji je bio bivši igrač, branič i koji iznad svega toga ima izraženu osobnost. Uz sve to, Tudor je i igrao za Juventus, tako da je on savršen izbor."

Osvrnuo se Pirlo i na to kako je vrlo brzo dobio priliku na najvišoj trenerskoj razini:

"Rezultati će reći jesam li ili nisam bio predodređen za ovu klupu. Istu ovu rečenicu sam rekao kad sam kao igrač dolazio u Juventus, nadam se da ću jednako dobar biti i kao trener."

Higuain prekrižen

Od ostalih zanimljivosti s Pirlove pressice izdvajamo potvrdu razlaza s Gonzalom Higuainom, 33-godišnjim napadačem koji je ušao u posljednju godinu ugovora s Juveom.

"Donijeli smo zajedničku odluku kako Gonzalo može napustiti klub ovog ljeta. On je izvan našeg projekta i spremni smo ga pustiti."

Nakon ovih Pirlovih riječi, pitanje je hoće li Juventus tražiti ikakvu odštetu za Argentinca ili će im najvažnije biti da ga maknu s platne liste...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider