Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To neće biti dosta

Pirlo kreće u remont Juventusa: Otpisao dvije zvijezde, jedan dio ekipe je "žarište"

S dolaskom novog trenera Juventus će doživjeti određene promjene.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Juventusu, koji će u iduću sezonu kao trener povesti Andrea Pirlo, nema mjesta za Gonzala Higuaina i Samija Khediru.

Argentinac i Nijemac, protagonisti finala Svjetskog prvenstva iz 2014. godine, slobodni su potražiti nove klubove.

Prva je to od brojnih odluka koje će u nadolazećem razdoblju donijeti Pirlo, sve u sklopu (potrebne) rekonstrukcije momčadi Stare dame.

Nedugo nakon što je potvrđen za novog trenera Juvea, Pirlo je čelnicima kluba rekao na koje igrače računa i koga mu trebaju dovesti.

Matuidi otišao u Beckhamov klub

Što se prvih tiče, u toj se skupini osim Higuaina i Khedire našao i francuski reprezentativac Blaise Matuidi, koji je već odletio na svoju novu adresu: potpisao je za Inter iz Miamija, klub čiji je suvlasnik David Beckham.

Gdje će Higuain i Khedira, to ćemo još vidjeti. Treba napomenuti da obojica imaju važeće ugovore s Juventusom do ljeta iduće godine, slijedom čega klub iz Torina računa na kakvu-takvu odštetu prilikom njihova odlaska.

Kad su u pitanju dolazni transferi, Pirlo traži jednog centralnog napadača i veznjaka.

Meksikanac preuzima Higuainovu devetku?

Talijanski mediji proteklih dana pisali su kako je za vrh napada novi trener Juvea poželio dovesti Raula Jimeneza, meksičkog napadača koji je u dresu Wolverhamptona u protekle dvije sezone imao odličan učinak: 44 gola i 18 asistencija.

Pozicija koja je, epidemiološkim rječnikom, svojevrsno žarište u ekipi Juvea je vezni red. Uskoro im odlazi Miralem Pjanić u Barcelonu, u suprotnom smjeru stiže Arthur, a nakon što još ode i Khedira, ostat će na Aaronu Ramseyju, Adrienu Rabiotu i Rodrigu Bentancuru (i Arthuru, jasno).

Za one najviše ambicije koje Juventus ima - osvajanje Serie A, Lige prvaka, Kupa Italije - ući u sezonu sa samo četiri veznjaka bio bi skoro pa samoubilački potez. Za onih više od 50 utakmica koje Juve čekaju, Arthur, Ramsey, Rabiot i Bentancur nisu dovoljni kvantitetom, a ni kvalitetom, naročito za osvajanje Lige prvaka, koje je već postalo opsesija za ovaj klub.

Sandro Tonali - Pirlo u Pirlovom Juventusu

Svjestan je toga i Pirlo, pa je zato predsjedniku Agnelliju rekao da mu dovedu "novog Pirla" - Sandra Tonalija.

Ovaj sjajni mladi veznjak i igrom i izgledom podsjeća na aktualnog trenera Juvea, a sasvim sigurno neće ostati u Bresciji, koja je ispala u Serie B. Iza Tonalija je sezona u kojoj je privukao interes brojnih velikih klubova, Talijani pišu kako je najdalje u pregovorima s Brescijom odmakao Inter, ali i da su u igri neki članovi Premierlige.

U svakom slučaju, Tonali bi se savršeno uklopio u Pirlov sustav s povučenim playmakerom u veznom redu. Pitanje je samo hoće li doći do dogovora s vlasnikom i predsjednikom Brescije Massimom Cellinom.

Pogledajte emisiju Lucky Punch: Miočić vs Cormier

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider