Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapamtite ovo ime

Hrvatski trener zaslužan za talijansko čudo: Dao priliku klincu koji ruši rekorde

Mladog igrača Ivan Jurić je gurnuo u vatru iako mu je tek 16 godina, a ovaj mu je vratio golovima i rekordima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski trener Ivan Jurić vodi Genou s promjenjivim uspjehom: nakon dobrog ulaska u prošlu sezonu, zaredao je s lošim rezultatima i dobio otkaz, da bi klub uskoro priznao pogrešku i vratio ga na klupu. Težak posao Jurića čeka i u novoj sezoni: Genoa je trenutno 16. sa samo jednim bodom, ali hrvatski trener ipak je zaslužio pohvale, a razlog je guranje u vatru talijanskog čuda od djeteta.

Nakon četvrtog kola Serije A cijela Italija bruji o Pietru Pellegriju, 16-godišnjem napadaču koji je postavio već dva rekorda u svojoj kratkoj karijeri. Pellegri je još prošle sezone izjednačio rekord za najmlađeg debitanta s 15 godina i 280 dana koji je držao Amadeo Amadei. Uskoro je zabio i prvijenac protiv Rome na oproštaju Francesca Tottija, i to u prvoj utakmici koju je počeo u startnoj postavi.

Pellegri je sa 16 godina i 184 dana srušio novi rekord – postao je najmlađi igrač u povijest Serije A koji je zabio dva gola u jednoj utakmici! Očito mu odgovaraju rimski klubovi, jer njegova nova žrtva bio je Lazio koji je na kraju ipak slavio s 3:2.

Jurić ga uveo u igru već u 33. minuti, Pellegri mu vratio golovima 

Jurić je Pellegrija uveo u igru već u 33. minuti umjesto Centuriona pri vodstvu Lazija 1:0. U 57. je mladi napadač izjednačio rezultat, ali u 70. Ciro Immobile vraća Lazio u vodstvo. Samo tri minute kasnije Pellegri ponovno zabija, ali Immobile, koji igra u nevjerojatnoj formi, svojim je šestim golom sezone donio pobjedu Laziju u 82. minuti.

No, treći uzastopni poraz Genoe nije pokvario sjajan dojam koji je ostavio Pellegri. Svoje golove posvetio je navijačima Genoe i ocu Marcu, team menadžeru Genoe koji na klupi nije mogao suspregnuti suze. Jurić je nakon utakmice imao pomiješane emocije – ne može biti zadovoljan rezultatom, ali može igrom svoje mlade uzdanice.

''Puno radimo s Pietrom, odigrao je utakmicu kao pravi, zreli centarfor. Veliki sam prijatelj s njegovim ocem, sjajno je što njegov sin ovoliko doprinosi momčadi. Sjajna priča!'', rekao je nakon utakmice Jurić koji je Pellegrijeva oca instalirao na sadašnju poziciju.

Rekordi tinejdžerske senzacije nisu mogli proći neopaženo u centrima moći talijanskog nogometa. Talijanski mediji pišu kako je već krenula utrka talijanskih velikana Juventusa, Milana i Intera za mladog napadača. Spominje se cifra od 60 milijuna eura koliko je spreman ponuditi Inter, a ni drugi sigurno neće štedjeti.

Pellegrija se opisuje kao talenta kakav se rijetko viđa – igraču rođenom u Genovi idol je Zlatan Ibrahimović, napadač koji je igrao za sva tri kluba koji se interesiraju za Pellegrija. Po svemu sudeći, samo je pitanje vremena kada će za jedan od njih zaigrati i Pellegri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider