Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počinje velika bitka

Veliki šok za premierligaše: Senzacionalni transfer Aubameyanga na drugi kraj svijeta?

Pierre-Emerick Aubameyang sigurno će napustiti Borussiju Dortmund, a najnoviji klub s kojim se povezuje poprilično je iznenadio nogometni svijet.

Pierre-Emerick Aubameyang (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prema posljednjim informacijama, Borussia Dortmund pristala je prodati svog ponajboljeg igrača Aubameyanga. Za njega je interes pokazalo nekoliko premierligaških velikana, ali umjesto u Arsenal, Liverpool, Chelsea ili Manchester United, kako se ranije izvještavalo, gabonski napadač pred odlaskom je u Kinu.

Naime, u cijelu priču uključio se i kineski Guangzhou Evergrande, prenosi ''Sina Sports''. Isti medij navodi kako su njihovi pregovori napredovali te da je Borussia navodno pristala na ponudu od 63,5 milijuna funti.

Guangzhou Evergrande osvojio je naslov kineske lige 2017. godine i sada želi potvrditi svoju dominaciju, a trenutno ih vodi legendarni talijanski nogometaš Fabio Cannavaro. Kineski klubovi ograničeni su na samo četiri stranca, a kako ih Evergrande ima samo tri, znači da ima mjesta za senzacionalni dolazak Aubameyanga.

Međutim, dok ne dođe službena potvrda, od toga još ništa. Sportski direktor Borussije Michael Zorc zasad ne potvrđuje Aubameyangovu prodaju:

''Špekulacije o Aubi nisu ništa novo za nas. To nam više ni ne smeta. Posljednjih mjeseci prebačen je u pet klubova, ali to se još nije dogodilo.''

Aubameyang se već dulje povezuje s odlaskom iz Bundeslige i takav scenarij gotovo je neizbježan. Ove sezone ima 13 golova u 15 utakmica, dok je prošle sezone došao do brojke od 31. No Dortmund već neko vrijeme ne igra dobro i trenutno je 13 bodova iza Bayerna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider