Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nevjerojatna pogreška pickforda

Neočekivani heroj spasio Liverpool u gradskom derbiju: U 96. minuti zabio neviđen gol

Kada se već činilo kako će treći uzastopni Merseyside derbi završiti bez pobjednika, prvi vratar engleske reprezentacije napravio je glupost sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem od tri nedjeljna gradska derbija Premierlige Liverpool je na Anfieldu pobijedio Everton s 1:0 golom Divocka Origija u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Liverpool je do pobjede protiv najomraženijeg suparnika stigao na nevjerojatan način nakon poklona gostujućeg vratara Jordana Pickforda. Kada se već činilo kako će već treći uzastopni Merseyside derbi završiti bez pobjednika, prvi vratar engleske reprezentacije je napravio glupost sezone.

Van Dijk je lansirao očajničku ''svijeću'' prema golu Evertona. Lopta je išla preko grede, ali Pickford ju je iz samo njemu poznatog razloga išao uhvatiti. Nespretnom reakcijom vratio je loptu u igru; od grede se odbila do Origija, koji ju je iz neposredne blizine glavom proslijedio u mrežu.

POGREŠKU PICKFORDA I GOL ORIGIJA POGLEDAJTE OVDJE

Belgijski napadač do ove je utakmice odigrao svega 17 minuta za prvu momčad Liverpoola, a ovo mu je bio prvi gol sezone.

Promašaji obilježili Merseyside derbi

Liverpool je ovom utakmicom produžio niz bez poraza od Evertona u ligaškim okršajima na čak 16 utakmica, smanjivši zaostatak za vodećim Manchester Cityjem na dva boda.

Dvoboj na Anfieldu obilježili su nevjerojatni promašaji na obje strane, a posebno su se istaknuli napadači Liverpoola Sadio Mane, Xerdan Shaqiri i Divock Origi.

Mane je dva puta izlazio sam ispred Jordana Pickforda i oba puta je promašio gol, Shaqiri je također bio 'oči u oči' s 'jedinicom' engleske reprezentacije, no Pickford je obranio njegov udarac, dok je Origi u 87. minuti s tri-četiri metara pogodio vratnicu.

Ipak, Origi se iskupio u zadnjim sekundama susreta prihvativši poklon gostujućeg vratara. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

Za razliku od samo jednog gola na Anfieldu, gledatelji na Emiratesu su vidjeli fantastičan susret s čak šest golova. Topnici su poveli 1:0, Tottenham je potom s dva brza gola okrenuo rezultat, da bi Arsenal u nastavku zabio tri gola za pobjedu 4:2 protiv omraženog protivnika.

U ranije odigranom susretu Chelsea je na svom Stamford Bridgeu sa 2:0 nadigrao Fulham.

Na ljestvici vodi Mancherster City sa 38 bodova, Liverpool ima četiri boda manje, dok treće mjesto drži Chelsea sa 31 bodom. Slijede Arsenal i Tottenbham sa po 30 bodova, no Topnici imaju bolju razliku pogodaka.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider