Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klasa je vječna

Legenda se vratila u Englesku i impresionirala u prvoj utakmici: ''Od sada je novi kapetan''

Menadžer Derby Countyja Phillip Cocu oduševljen je debijem Waynea Rooneyja, koji se sa stilom vratio u engleski nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wayne Rooney debitirao je za Derby County te sudjelovao u oba pogotka za svoju momčad u pobjedi 2:1 protiv Barnsleyja. Štoviše, bivši reprezentativac Engleske imenovan je kapetanom u svom prvom nastupu.

Na pitanje nakon utakmice hoće li Rooney sada ostati kapetan, Cocu je rekao: ''Da, on je kapetan. Ovaj tjedan razgovarao sam s Curtisom i on razumije.''

''Kad dođe netko s iskustvom Waynea Rooneyja, kao bivši kapetan reprezentacije, onda ima smisla da bude kapetan'', dodao je menadžer Derbyja.

Rooney je u četvrtak navečer prvi put zaigrao nakon odlaska iz MLS-a i usprkos tome što je to bila njegova prva natjecateljska utakmica od listopada, odigrao je cijelu utakmicu.

''Možda je iznenadio sve igrajući 90 minuta, ali na poluvremenu je rekao da se osjeća dobro. Zato sam rekao: 'Ako se ništa ne promijeni, ostani''', rekao je Cocu.

Rooney je asistirao za prvi pogodak Jacka Marriotta i sudjelovao u drugom golu Martyna Waghorna odradivši sjajno dijagonalno dodavanje. Također, njegov debi poklopio se s prvom uzastopnom pobjedom Derbyja ove sezone.

''Wayne Rooney danas je bio važan. Sretan sam što je sve dobro prošlo. Odigrao je cijelu utakmicu i dao pozitivan doprinos'', zaključio je Nizozemac na klupi Derbyja.

gol expired Barca ga otpisala pa postao otkriće lige: ''Otišao bih u Real, ali obećao sam da ću postati jedan od najboljih u Engleskoj'' divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider