Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad će pasti odluka?

Bayern traži novog trenera: Nekoliko uglednih stručnjaka je u igri, ali ne i Mourinho

Bavarski gigant se našao u prilično nelagodnoj situaciji nakon što su smijenili Niku Kovača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kovač je prošlost, a tko će biti budućnost Bayerna na trenerskoj klupi pitanje je na koje u ovom trenutku baš nitko ne zna odgovor.

Poznato je tek da je pomoćni trener Hans Flick vodio trening prve momčadi u ponedjeljak i da će on biti na klupi u dva velika izazova koja čekaju Bavarce ovog tjedna - u srijedu gostovanje kod Olympiakosa u Ligi prvaka, a zatim za vikend domaći ogled u Bundesligi s Borussijom Dortmund.

Dnevnik Nove TV je za komentar novonastale situacije zamolio Philippa Kesslera, kolumnista Bilda koji intenzivno prati Bayern.

Na konstataciju kako se čini da je Kovač izgubio uzde u svlačionici, Kessler je kazao:

"Da i to je jedna od stvari, druga je stvar i to što on očito nije najveći stručnjak kada su u pitanju taktičke stvari. Nije shvaćao kako bi Bayern ustvari trebao igrati pod njegoviom vodstvom. A problem je i što on još nema najbolji renome, jer kao trener još nije osvojio puno velikih naslova, pa nije baš lako raditi s velikim igračkim zvijezdama."

Kessler je naveo nekoliko poznatih imena koja se dovode u vezu s preuzimanjem Bayerna:

"U ovom trenutku, Bayernu nije baš lako pronaći novog trenera, sredina je sezone i svi najveći treneri nisu slobodni. Jose Mourinho nije opcija za Bayern, a kandidati su Eric ten Hag iz Ajaxa, a drugo je ime bivši trener Leipziga Ralf Rangnick. Postoje i glasine o Massimillianu Allegriju bivšem treneru Juvenstusa, a spominje se i veliki Arsene Wenger. Vidjet ćemo, u svakom slučaju mislim da će Bayernu trebati neko vrijeme da pronađe novog trenera", zaključio je kolumnist Bilda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider