Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
siguran u naslov

Bugarski trener o šest bodova zaostatka za Rijekom: 'Dinamo će sigurno biti prvak'

Ivajlo Petev na klupi Dinama debitirao je remijem u derbiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni dolazak novog trenera nije promijenio negativan ritam Dinama. Ivajlo Petev nije mogao nešto puno napraviti u nekoliko dana tako da nije bio pretjerano nezadovoljan 'nulom' protiv Hajduka u derbiju.

''Bio je ovo pravi derbi. U prvom smo dijelu bili kompaktni i dobro smo izgledali. Imali smo tri-četiri velike prilike. Žao mi je što nismo dali ni jedan gol. U nastavku smo malo izgubili koncentraciju te dali šansu Hajduku kroz neke naše greške. Čestitam mojim igračima koji su dali sto posto snage u ovom trenutku, ali prije utakmice sam govorio da utakmica traje od prve do devedesete minute. Na kraju je stopostotnu šansu imao Henriquez, na žalost nije postigao pogodak. Izgubili smo dva boda te moramo promijeniti puno stvari. Pokušat ćemo da u budućnosti ne radimo takve greške'', rekao je bugarski stručnjak.

Remijem na Maksimiru najviše se okoristila vodeća Rijeka koja sad ima velikih šest bodova prednosti pred Modrima.

''Znam za to, svjestan sam toga, ali isto tako siguran sam da će Dinamo na kraju biti prvak.''

Ante Ćorić nije dobio priliku ni ovaj put. Nakon što ga protiv Juventusa Željko Sopić nije stavio ni u zapisnik, ni Petev se nije odlučio koristiti njegove usluge.

''Tako sam odlučio. Rekao sam igračima da će svi dobiti šansu. Mnogo stvari još moramo promijeniti u igri, još mnogo raditi. Što se tjelesna kondicije tiče, ne mogu govoriti o onome što je bilo prije.''

Petev je ipak šansu dao Dominiku Livakoviću koji je na vratima zamijenio mladog Adrijana Šempera.

''Žao mi je što nismo pobijedili, s obzirom na to da smo imali pregršt šansi. Naravno da sam sretan zbog prilike, drago mi je da sam debitirao pred našim navijačima. Sad nam predstoji reprezentativna stanka, u kojoj se moramo dobro pripremiti za nove izazove i pobjede'', rekao je bivši trener Zagreba.

Kapetan Domagoj Antolić jedan je od tragičara utakmice. Propustio je nekoliko odličnih šansi te pogodio gredu.

''Odigrali smo odličnu utakmicu, stvorili puno prilika ali nažalost nismo ih uspjeli iskoristiti. Ipak, veseli me dobra igra koja je pokazatelj da se dižemo. Što se tiče propuštenih prilika, Hajduk nas je mogao kazniti, hvala bogu nisu to uspjeli. Na kraju možemo žaliti za bodovima.''
.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider