Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"klopp je krivac"

Legende Manchester Uniteda stale u Lovrenovu obranu: "Klopp ga je pokopao"

U obranu hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena stali su legende Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni danski vratar Manchester Uniteda Peter Schmeichel stao je na stranu Dejana Lovrena koji je u derbiju 9. kola engleskog prvenstva odigrao možda i najgorih 30 minuta u svojoj karijeri. Njegov Liverpool je poražen na gostovanju kod Tottenhama s 4:1, a Lovren je kriv za oba pogotka Spursa u prvih 12 minuta.

Lovren je igru napustio u 31. minuti, kada ga je trener Jurgen Klopp zamijenio s veznjakom Oxlade-Chamberlainom. Hrvatski reprezentativac postao je predmet sprdnje i vrijeđanja na društvenim mrežama, a Schmeichel smatra potpuno nezasluženo.

"Treba naglasiti da Klopp u nijednom trenutku nije ništa dobacio Lovrenu dok je bio na travnjaku, a izvlačenjem iz igre ga je doslovno pokopao. Uostalom, taj potez uopće nije učinio Liverpool boljim nego što je bio s Lovrenom na travnjaku", smatra legenda Manchester Uniteda, te nastavlja.

"Liverpool se tako brani cijele sezone i Klopp treba preuzeti odgovornost za to. Ovo što je napravio je sebično, jer je svu odgovornost prebacio na Lovrena. Sve će naslovnice sutra brujati o Lovrenu, a trebale bi o Kloppu, jer je on glavni krivac za ovakvu izvedbu", smatra Schmeichel.

S njim se donekle složio i njegov bivši kolega Gary Neville, koji je ipak i kritizirao Lovrena.

"Kloppa ubijaju stoperi i vratar. Oni jednostavno nisu dovoljno dobri. Bez obzira koliko je Liverpool dobar prema naprijed, uvijek će razočarati u obrani", smatra Neville.

"Kada se sjetim Lovrena i njegovih igara pod Pochettinom u Southamptonu, on je bio jedan od najboljih stopera lige. Sada je potpuno drugačiji nego tada zbog promjene stila igre".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider