Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
sretno!

VIDEO Dobio je Dalićev poziv i potvrdio transfer života: "Da, uskoro je sve gotovo"

Petar Musa ove sezone igra nogomet karijere, a takvim igrama ostvario je transfer u slavnu Benficu.

 A nakon uzbuđenja u HNL-u i finalu domaćeg Kupa fokus naše nogometne javnosti seli na predstojeće dvoboje reprezentacije u Ligi nacija. Po prvi puta priliku da zaigra u A reprezentaciji dobit će mladi Zagrepčanin Petar Musa.

U razgovoru za Dnevnik Nove TV otkriva i kako stoje stvari s transferom u Benficu, koja je pokazala interes nakon njegove sjajne sezone u Boavisti.

Kako je zabijati u dresu nacionalne vrste 24-godišnji Petar Musa već je osjetio u mlađim kategorijama. Ali sada slijedi ono pravo. Nakon sjajne sezone u portugalskoj Boavist imun nije ostao ni Zlatko Dalić te mu uputio poziv u A vrstu.

gol expired VIDEO Istra pobijedila nakon četiri mjeseca, Beljo majstorskim potezom zabio gol o kojem će se pričati divider

''Osjećaj je stvarno predivan, presretan sam i prezadovoljan i jedva čekam okupljanje. Nisam bio ni svjestan toga, tako da, taj dan sam i teško zaspao, nije da i nisam očekivao, odradio sam jako dobru sezonu u dresu Boaviste i igro dobro i zabijao golove, imao kontinuitet, tako da me iznenadilo, a i nije u jednu ruku."

Iza Muse je sjajna sezona u kojoj je u 35 nastupa zabio 12 pogodaka i upisao 4 asistencije. Od napadača s posljednjeg Dalićeva popisa, više od Muse ove sezone zabili su samo Livaja i Oršić, a manje Perišić, Budimir, Kramarić i Brekalo.

''Ja sam napadač klasična devetka, mislim da ću bit spreman di god me izbornik bude stavio, tako da ne osjećam neki pritisak, tu sam da pomognem ekipi i to je to, naravno da nas čeka težak raspored, imamo u deset dana četiri utakmice, bit će jako teško, ali spremni smo za to, imamo igrače, klupu, bit će to sve u redu."

Sve bi trebalo biti u redu i s Petrovim transferom u Benficu. Njegove igre nisu prošle neopaženo, a posao s portugalskim velikanom privodi se kraju.

''Trebalo bi bit to vrlo uskoro finalizirano, taj transfer, tako da ne bih više govorio od toga."

Svoj put Musa je gradio preko NK Zagreba i praške Slavije, odakle će, nakon nekoliko posudbi i posljednje epizode u Boavisti, nevjerojatnije završiti u Benfici. Nogometni gen, zanimljivo, naslijedio je od majke Jagode, koja je bila hrvatska reprezentativka, čak igrala rame uz rame s Macom Maradonom.

''Nije nikad forsirala, ja sam od malena htio samo loptu i nogomet, lijepo je, ali sigurno da je bio na meni odabir šta ću trenirat i radit u životu."

S obzirom kako se njegova priča razvija - nije pogriješio. Prilika za novo dokazivanje, a možda i ozbiljnu kandidaturu za mjesto u napadu Vatrenih, slijedi za točno dva tjedna kada otvaramo novo izdanje Lige nacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider