Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznato ime HNL-a

Bivši hajdukovac koji nije dobio šansu izrazio želju: "Da, vratio bih se u Hajduk"

Petar Bosančić prije sedam godina napustio je Hajduk. Klub mu nije dao priliku, a danas sanja novi nastup za Bijele.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Petar Bosančić, 26-godišnji hrvatski nogometaš, poznato je ime iz HNL-a, a danas igra u Bugarskoj, točnije u redovima Černog mora.

Bosančić je rođen u Splitu, počeo je trenirati u Solinu, a kao kadet priključio se Hajduku, klubu za koji navija.

Petar igra na stoperskoj poziciji, a u Hajduku nije dobio priliku pa je preko Istre, Sesveta, Dugopolja, Mariupola i Širokog Brijega stigao u Bugarsku.

''U to vrijeme trener prve momčadi bio je Joan Carrillo, a potom ga je naslijedio Željko Kopić. Uglavnom, nisam dobio pravu priliku da igram u kontinuitetu. Naravno, kao i svakom dječaku iz tog kraja, jedina mi je želja bila nositi dres Hajduka.

gol expired Plenković najavio izgradnju novih stadiona: "To uključuje Maksimir i Poljud" divider

No shvatio sam da prvo moram vidjeti jesam li uopće igrač za prvoligaški nogomet, pa sam prihvatio ponudu Istre 1961. I bio je to dobar potez, jer sam u tri sezone skupio 70, 80 prvoligaških utakmica. Istina, igralo se drugačije nego u Hajduku, koji je uvijek težio napadačkoj igri, dok smo mi bili više orijentirani na obranu. Ipak, stekao sam veliko i neophodno iskustvo'', rekao je Bosančić za Tportal.

Bosančić ne skriva da bi se jednog dana htio vratiti u Hajduk.

''U ovoj aktualnoj momčadi nema igrača s kojima sam igrao. U mojoj su generaciji bili Ivo Grbić, Lorenco Šimić, Nikola Vlašić, Andrija Balić, Karlo Letica...

I da, u kontaktu smo, najčešće s Vlašićem i Leticom. Razgovaramo i o ovom Hajduku. A bih li se vratio? Pa, naravno. No svjestan sam da su sada stvari malo drugačije posložene, ja sam ugovorom vezan uz Černo more, ali nikad se ne zna što će budućnost donijeti'', dodao je hrvatski stoper.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider