Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SAMO 12 UTAKMICA

Bili su europski hit jeseni, a sad su se nakon katastrofe riješili već drugog trenera u sezoni

Ispadanje iz Lige prvaka, ali i loš niz u belgijskom prvenstvu, rezultirao je otkazom za Scotta Parkera u Club Bruggeu nakon samo 12 utakmica.

Scott Parker (Foto: Afp)

Ispadanje iz Lige prvaka nakon teškog poraza 5:1 od Benfice nije bilo nešto što je uprava Club Bruggea mogla progledati kroz prste Scottu Parkeru.

Parker je najugodnije iznenađenje jeseni i tek drugu belgijsku momčad koja je izborila proljeće u Ligi prvaka, preuzeo od Carla Hoefkensa, koji je oduševio time što je već nakon četiri utakmice osigurao prolazak jake skupine u kojoj su još bili Porto, Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Osvojio je unutar njih deset bodova, bez primljenog pogotka.

Ipak, loši rezultati u ligi koštali su ga posla te nije uspio nastaviti sjajan posao u Ligi prvaka.

Parkeru drugi otkaz u sezoni

Njegova zamjena je nažalost odradila još lošije. Parker je u prvenstvu vodio momčad u deset utakmica, upisavši tek dvije pobjede, šest neodlučenih susreta i dva poraza. Ostavljen je da pokuša napraviti iznenađenje u Lisabonu, nakon poraza u prvoj utakmici, no doživio je katastrofu s pet komada u mreži.

Parkeru je već ovo drugi otkaz ove sezone, nakon što su mu u Bournemouthu pokazali izlazna vrata već nakon četiri kola, odnosno nakon poraza 9:0 od Liverpoola.

Tako će Club Brugge dobiti već trećeg ovosezonskog trenera, koji će pokušati u ligi spasiti što se spasiti da, odnosno obraniti poziciju i osigurati Europu. A bilo je to jedna tako dobra priča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider