Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kritizirao političare

Guardiola sasuo paljbu na Europu i NATO zbog rata u Ukrajini: Spomenuo i bivšu Jugoslaviju

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja oštro je kritizirao političare zbog rata u Ukrajini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči gradskog derbija 28. kola engleske Premier lige između Manchester Cityja i Manchester Uniteda koji se igra ove nedjelje na Eithadu, Pep Guardiola ponovno se osvrnuo na rusku invaziju u Ukrajini.

Oštro je osudio svjetske političare za koje je kazao da snose krivicu za sve što se događa u Ukrajini, ali i svijetu.

"Političari su ovdje kako bi se izbjegle ovakve stvari, ali to se događa jer su nesposobni, potpuno nesposobni. To se događa jer oni nisu u stanju ništa učiniti", kazao je španjolski trener pa nastavio:

"To se događalo u Siriji, Palestini, Jugoslaviji. Osam, devet dana smo u ratu. NATO i europske države su potpuno nesposobne".

Guardiola je zabrinut za Zinčenka

Također, Guardiola se osvrnuo na ukrajinskog nogometaša Oleksandra Zinčenka koji jako teško proživljava situaciju u svojoj državi.

 

"Zabrinjavajuće je, situacija je sve gora i fora. On je nevjerojatno uključen, odrađuje razne projekte za svoju zemlju", kazao je pa dodao:

"Ponekad nas informira o situaciji u Ukrajini, on to zna bolje od bilo koga drugog. On ima tamo obitelj, a situacija je sve gora. Rat traje već osam, devet dana, a nažalost potrajat će još dugo", zaključio je.

Tablica Premier lige

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider