Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi izazov

Ako osvoji trostruku krunu, Guardiola će napustiti Manchester City?

Pep Guardiola nadomak je povijesnog uspjeha sa Manchester Cityjem od kojega ga dijele još tri ključne utakmice. Ukoliko slavi u sve tri bit će upisan zlatnim slovima u povijesne knjige nogometa, no to bi mogao biti kraj njegovog boravka u Manchesteru.

Pep Guardiola (Foto: Afp)

Pred Cityjem i Guardiolom su tri ključna tjedna u kojima se lomi sezona. Momčad suvereno korača prema obrani titule u Premier ligi, dok prvi i jedini konkurent Arsenal sve više zaostaje. No, Pepu su oči uprte već na drugim trofejima, ponajviše onom Lige Prvaka.

Nakon uvjerljive pobijede nad Real Madridom u uzvratnoj utakmici Manchester City se ponovno nalazi na korak do ostvarenja sna. U tome će ih pokušati spriječiti Inter, iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, ali prije okršaja u Istanbulu, Građani će igrati za trofej FA kupa.

Osvajanjem trostruke krune Pep bi ispunio svoju misiju s kojom se suočio odmah po dolasku u City 2016. godine. Engleske medije zanimalo je znači li to rastanak sa Građanima, a Guardiola na to nije dao uvjerljiv odgovor.

Na pitanje postoji li još neki izazov za njega koji želi ispuniti ukoliko osvoji trostruku krunu, Guardiola je odgovorio “Prvo moramo pobijediti. Onda me možete to pitati i reći ću vam što mislim i osjećam“.

Španjolac je potvrdio da mu je ideja o nekim novim izazovima u glavi, ali da se sada zajedno s momčadi maksimalno fokusira na apsolviranje predstojećih izazova koji ih čekaju.

“Udaljeni smo tri utakmice od onoga što želimo i moramo se posebno posvetiti svakom natjecanju“ izjavio je Guardiola na press konferenciji uoči utakmice sa Chealsejem koja im predstoji u ligi.

Ako na domaćem terenu slave protiv Bluesa, i matematički će potvrditi osvajanje prvenstva, pa će se tako moći fokusirati na finala FA kupa i Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider