Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gospodin s 25 trofeja

Zabija kada je najbitnije: Pedro ispisao povijest zabivši i u finalu Europske lige!

Pedro Rodriguez postao je prvi Španjolac koji je uspio zabiti pogodak u finalnim utakmicama Lige prvaka, Europske lige, Svjetskog klupskog prvenstva i Europskog superkupa.

Pedro Rodriguez s trofejem (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Da je Pedro Rodriguez čovjek za velike utakmice to smo već shvatili 2009. godine. Tadašnji napadač Barcelone je te kalendarske godine postao jedini Španjoilac koji je postigao pogodak u svih šest klupskih natjecanja u koliko se Barcelona natjecala. Zabio je u Primeri, Kupu Kralja, Španjolskom superkupu, Europskom superkupu, Ligi prvaka i Svjetskom klupskom prvenstvu.

U srijedu navečer je postao prvi Španjolac koji je uspio zabiti u finalnim utakmicama Lige prvaka, Europske lige, Svjetskog klupskog prvenstva i Europskog superkupa! Zabio je drugi pogodak u 4:1 pobjedi Chelseaja nad Arsenalom, kojom je stigao do 25. trofeja u svojoj velikoj karijeri.

Pedro je, za one koji ne znaju, u dresu Barcelone osvojio pet Primera, tri Kupa kralja, četiri Španjolska superkupa, tri Lige prvaka, tri Europska superkupa i dva Svjetska klupska prvenstva. U dresu Chelseaja je trijumfirao u Premierligi, FA Cupu i Europskoj ligi, dok je s reprezentacijom Španjolske osvojio Europsko i Svjetsko prvenstvo.

Na koncu sezone Pedro se zaustavio na brojci od 13 golova i osam asistencija u svim natjecanjima. Pridružio se elitnom klubu u kojem su Steven Gerrard, Allan Simonsen, Hernan Crespo i Dmitrij Aleničev kao jedini igrač koji je zabijao u finalu Lige prvaka i finalu Europske lige.

"Mnoge stvari mogu postati dosadne u životu, ali pobjeđivanje nikada. Uvijek želite osvojiti što više trofeja i naslova prije nego se umirovite", rekao je Pedro nakon susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider