Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zadnji put 1981.

Ovo se nije dogodilo 40 godina: Mourinho ga otpisao, a on otišao u redove najvećeg rivala

Roma ga je pustila kako bi uštedjela na njegovoj plaći od 3 milijuna eura godišnje prema pisanju talijanskog tiska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski napadač Pedro Rodriguez, koji nije bio u planovima Josea Mourinha u Romi, potpisao je u četvrtak ugovor s rimskim Lazijom, što je prvi prijelaz jednog nogometaša u čak 40 godina između dva suparnička kluba u talijanskom glavnom gradu.

"Predstavljamo naš novi broj devet", napisano je na klupskom Twitteru Lazija uz fotografiju bivšeg napadača Barcelone i Chelseaja u nebeskoplavom dresu.

Pedro je stigao prije godinu dana u Romu, a španjolski reprezentativac sa 65 nastupa za Furiju odigrao je četrdeset utakmica za Romu i postigao šest golova.

No, kako je u Romu stigao novi trener Jose Mourinho ispao je iz momčadi, iako je još bio pod ugovorom na dvije godine. Roma ga je pustila kako bi uštedjela na njegovoj plaći od 3 milijuna eura godišnje prema pisanju talijanskog tiska.

Lazio je, bez novca, iskoristio priliku da se pojača bez plaćanja transfera, s igračem kojeg trener Maurizio Sarri trenirao u Chelseaju (2018./19.).

Izravni prijelaz igrača između dva suparnička kluba glavnog grada rijetkost je, a prema Gazzetti dello Sport dogodio se samo pet puta u povijesti i nikad u zadnjih gotovo četrdeset godina. Posljednji koji je to učinio bio je branič Carlo Perrone, koji je igrao u Laziju između 1977. i 1981. prije nego što se pridružio Romi jednu sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider