Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ogroman promašaj

Barcino "čudo od djeteta" poslalo poruku Realu: "Odbili ste me, a pogledajte me sada"

Pedri je stigao u Barcelonu iz Las Palmasa za odštetu od 17,5 milijuna eura s bonusima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu okupljanja španjolske nogometne reprezentacije za prijateljske oglede protiv Albanije i Islanda mlada zvijezda Barcelone Pedri otkrio je španjolskim novinarima kako je dobio odbijenicu Real Madrida.

19-godišnji veznjak rođen je na Tenerifeu, a na probu je došao iz Las Palmasa, koji ga je naposljetku prodao Barceloni za 17 i pol milijuna eura s bonusima.

"Uživam u Barceloni"

Bila je to svojevrsna krađa jer je već sada jasno da će Pedri u skoroj budućnosti biti jedan od najboljih veznjaka svijeta. 

"Otišao sam tamo i prvih nekoliko dana nisam mogao trenirati zbog snijega. Sve skupa sam trenirao tri dana. Jednog dana su me spustili u B momčad. Na kraju su mi rekli da nisam na toj razini i da će me nastaviti pratiti", kazao je Pedri za El Partizado de Cope pa dodao:

"Sad sam tu gdje sam htio biti. Nitko ne voli dobiti odbijenicu, ali to me je motiviralo. Sjećam se tko me je odbio, a da ga sad vidim, odmah bih mu poručio da uživam u Barceloni."

Xavi tvrdi da je Pedri bolji od Modrića

Trener Barcelone Xavi je pun hvale na račun veznjaka koji je proglašen najboljim mladim nogometašem u izboru talijanskog Tuttosporta.

"S načinom na koji razumije i čita igru i kako prolazi između linija i ulazi suparnicima iza leđa baš me jako podsjeća na Andresa Iniestu", poručio je Xavi i dao najveći mogući kompliment Pedriju:

"Što se talenta tiče, nigdje na svijetu nisam vidio igrača kao što je on. Takvog nema. On je mladić koji ne voli da ga se hvali. Znate, Luka Modrić ili Kevin De Bruyne su velikani, ali nemaju ono što ima Pedri. Ako gledamo čisti urođeni talent, Pedri je zbilja najbolji na svijetu."

Pedrijeva tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 80 milijuna eura, a ugovor s Barcelonom ga veže do 30. lipnja 2026. godine.

Tablica La Liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider