Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mali je pun pogodak

Barcelona će "zavezati" svoje čudo od djeteta: Ovakvu stavku u ugovoru nije imao niti Messi

U moru loših poteza na tržištu proteklih godina Barca je u ljeto 2020. napravila i jedan koji se već sad može okarakterizirati kao fantastičan posao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom rujna 2019. godine Barcelona je dogovorila transfer za koji već sad možemo utvrditi da spada među najbolje u njezinoj povijesti.

Za inicijalnu odštetu od pet milijuna eura (taj iznos je u konačnici narastao na 20 milijuna eura zbog raznih bonusa) Katalonci su od Las Palmasa kupili Pedrija. On je ostao na Kanarskim Otocima na posudbi do kraja sezone 2019./2020. i zatim se preselio u Barcelonu.

Na Camp Nouu je u proteklih godinu dana strelovito napredovao, postavši nezamjenjivi igrač u Barcinom sastavu, kao i u reprezentaciji Španjolske, za koju je već upisao 10 nastupa, premda će tek za mjesec i pol proslaviti 19. rođendan. Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost danas procjenjuje na čak 80 milijuna eura.

Navijači Barce mogu odahnuti

Punog imena Pedro Gonzalez Lopez prilikom potpisa ugovora s Barcelonom bio je maloljetan, što je značilo da, prema propisima koje određuje FIFA, nije mogao potpisati na rok duži od tri godine. U prijevodu, njegov važeći ugovor, potpisan u rujnu 2019., traje do 30. lipnja 2022. i Barcu već neko vrijeme hvata panika.

Točnije, hvatala je jer prema vijestima koje stižu iz Katalonije, bit će izbjegnut onaj najcrnji scenarij, u sklopu kojeg bi Pedri ostao u Barceloni još osam mjeseci i potom otišao bez odštete. Dogovoreni su, naime, uvjeti novog ugovora koji bi trebao biti potpisan u petak.

Pedri će dobiti povišicu (ne zna se koliku), ugovor će vrijediti do ljeta 2026. godine, a izlazna klauzula iznosit će nevjerojatnih milijardu eura. Iznos je to koji nikad nije bio ugrađen ni u jedan od nekoliko ugovora koje je Barcelona potpisivala s Lionelom Messijem, ujedno i najveća izlazna klauzula u povijesti katalonskog giganta. To dovoljno govori o očekivanjima koje imaju od Pedrija... Neće, naravno, nitko za njega iskrcati toliki iznos, a u Barci su se osigurali da im ga niti jedan klub neće moći preoteti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider