Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Progovorio o teškoj temi

Vječiti šaljivdžija šokirao priznanjem: Legenda Uniteda progovorila o seksualnom zlostavljanju u djetinjstvu

Patrice Evra izdao je autobiografiju u kojoj progovara o seksualnom zlostavljanju koje je doživio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ekskluzivnom intervju za The Times, Patrice Evra je po prvi put javno progovorio o tome da je bio seksualno zlostavljan kao tinejdžer.

Nakon godina šutnje odlučio je progovoriti o tome u svojoj autobiografiji koja izlazi krajem ovog mjeseca, a sve s ciljem da pomogne drugima koji su prošli ili prolaze kroz istu, mučnu situaciju.

Tako u svojoj knjizi otvoreno progovara o suživotu s učiteljem koji je iskoristio njegovo povjerenje i ponudio mu slobodnu sobu u svojoj kući kako bi skratio dugo putovanje do škole i iz škole.

"Znao sam da to što radi je krivo, pokušao sam odgurnuti, udarao sam ga", otkriva Evra.

Sada s 40 godina na leđima, odlučio je sve reći svojoj obitelji koja nije znala za mučan događaj sve do prije dva tjedna. Tada je to otkrio svojoj majci koja je bila, posve razumljivo, puna ljutnje i bijesa.

"Živjeti s tim, to je bila moja najveća greška jer sam mogao pomoći toliko ljudi. Dosta mi je toksične muškosti. Za mog oca, plakanje je bila slabost, ali to nije tako", zaključio je Evra koji je rođen u Senegalu, ali prve nogometne korake napravio je u Francuskoj.

Igrao je za nekolicinu poznatih klubova kao što su Monaco, Juventus, Marseille, West Ham, ali ipak je najveće uspjehe ostvario u dresu Manchester Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider